Закарпатець напідпитку хотів підпалити хату, бо дружина не дала 200 гривень похмелитися

Подія трапилася на Хустщині. Уродженець села Копашнево вчинив вдома справжній ґвалт. Чоловік напився і погрожував підпалити хату, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

16 листопада 2018 року о 14 годині Олексій (із етичних міркувань імена замінено), перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись біля свого будинку, після конфлікту з дружиною почав їй погрожувати, що підпалить хату.

У Єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що: «З метою створення реальних підстав побоюватися висловлюваної ним погрози, зайшов до підвально-гаражного приміщення звідки взяв каністру з легкозаймистою речовиною (бензином), вийшов на вулицю та перед будинком вчинив підпал каністри».

На суді свою провину чоловік визнав і ось що розповів:

«Я перебував у стані алкогольного сп’яніння, знаходився вдома. Просив, щоб дружина дала 200 гривень, бо хотів похмелитися. Але вона відмовила. Тоді, довго не задумуючись, схопив каністру, в якій був 1 літр бензину, вилив його біля будинку, підпалив, погрожуючи, що спалю хату і внаслідок цього позбавлю її життя».

Чоловік стверджував, що шкодує про вчинене і просив суворо його не карати, оскільки, мовляв,  хоче йти на роботу.

Марія, дружина Олексія, запевнила суддів, що з чоловіком помирилася і після того випадку, за її словами, він дуже змінився, почав поводитись добре, перестав зловживати спиртними напоями.

Тож суд засудив чоловіка до одного року обмеження волі. Чи лякатиме  він дружину у майбутньому старими добре перевіреними методами – покаже тільки час.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net