Погода у Закарпатті на сьогодні, 6 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде пасмурна погода, з дощами, а в горах сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +2 удень – +12 градусів.

Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Хусті – +1 уночі і  +10 удень. Хмарна погода протримається увесь день. Нічний дощ вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Воловці – 0 уночі і  +6 удень. У Воловці на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Сваляві – 0 уночі і +8 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується сніг.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +1, денна – +9.

У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі йтиме сильний дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – +2, денна – +12.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Великому Березному – вночі – +2, удень – +9.

Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Уночі можливий сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +3, удень – +11. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  -3, вдень – +5. До вечора хмари, що панували в небі у Міжгір’ї весь день, заберуться геть. Вночі та вранці очікується сніг.

У Рахові – уночі  -2, вдень – +1. У Рахові майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Вранці продовжиться нічний сильний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

6 березня вшановується пам’ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: “Як не злися хурделиця, все весною повіває”, “Дожити до Весновія, а там зима не страшна”. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за допомогою вітру: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. У цей час розпочинається рух соку у кленах і березах.

Народні прикмети на 6 березня

  • Дме північний вітер – весна скоро настане. Вітер південний, віщує теплу погоду з дощами, а північний – холоду
  • Хуртовини та снігопади 6 березня оманливі. Вважається, що навіть у цьому разі через кілька днів настане довгоочікуване потепління
  • Сніг розтанув навколо дерев і залишив пологі краю – скоро буде тепло. Якщо ж круті краї – чекай холодних днів
  • Струмки рано потекли – прикмета до того, що, сівши теж буде рано
  • Весна швидко настала – чекай на ранню осінь
  • Якщо в цей день побачиш зайця-біляка, піде сніг найближчим часом
  • Ластівки прилетіли 6 березня – незабаром настануть теплі дні
  • Не можна в цей день залишати справи незавершеними
  • Не можна випивати – наслідки можуть бути поганими
  • У дворі високі кучугури  – погода буде теплою
  • Якщо купити собі нове взуття в цей день, то вона прослужить довго
  • Не можна в цей день садити рослини або поливати їх – все одно вони рости не будуть
  • Народжені в цей день, за прикметою, стає главою сім’ї, оскільки володіють сильним характером
  • Вірили, що в ніч на 6 березня сняться тільки віщі сни, на які варто звернути особливу увагу. Якщо уві сні обрізаєш собі волосся – це обіцяє бідність, заплетаешь коси – будуть неправдиві чутки. Якщо сниться, що ви ловите злочинця – ваша друга половинка вам зраджує. Захворіти у сні – міцним буде здоров’я

zakarpatpost.net