Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: нові зв’язки, старі проблем  і вічна надія…

Відсутність подразнюючих подій – привілея європейців. Схоже, минулої семиденки закарпатці нею скористалися. Тиждень мляво перетік у календарну і погодну весну, подарувавши нам надію на розбудову інфраструктури прикордоння і небесного простору, приклад подолання корупції та нові туристичні перспективи. Словом, життя триває і обіцяє бути цікавим…

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Інформаційне поле Закарпаття нагадує випалену пустелю 

Минулого тижня двічі довелося з’їздити на Львівщину. Задоволення нижче від середнього. Транспортна галузь ледве зводить кінці з кінцями, людей їздить зовсім небагато, хіба що перед самим Львовом набивається ціла казкова рукавичка. Висновок: провінція деградує, люди щось заробляють тільки у великих містах, та й то їхній бізнес там якийсь надто непевний.

Єврозбочення

У такий благодатний час гріх не вставити і своїх п’ять копійок у скандальну розмову, що розгорілася довкола відбору українського учасника для участі у цьогорічному конкурсі Євробачення

 Владика Варсонофій: «На його плечах важкий хрест»

Єпископ Ужгородський та Закарпатський УПЦ розповів про будівництво кафедрального собору, нових святих, перенесення Різдва, мироточиві ікони та переходи громад до помісної церкви

Зараз питання релігії у центрі посиленої уваги закарпатців. Надання Україні Томосу обговорюється протягом останніх місяців дуже актуально. Багато хто виявляє свідому позицію і розуміє, що Україні потрібна українська церква. І це підтримують не лише православні, але й греко та римо-католики, а  також багато протестантів. Але, на жаль, поки що до помісної церкви готові долучитися не всі громади.

Чоп: дитяча музична освіта як основа миру і майбутнього громади

Маленька дитяча музична школа у найзахіднішому містечку України – великий осередок культури, толерантності і мультинаціональності

Чоп – найзахідніший форпост України на кордоні з Угорщиною і Словаччиною. Колись цю вузлову транспортну станцію, яка вважалася воротами в Європу, знав весь СРСР. Саме залізниця дала потужний поштовх росту міста наприкінці ХХ ст.  За часи радянської влади Чоп став стратегічною точкою Союзу. Сюди направляли спеціалістів з різних республік, тут створювалися робочі місця, стрімко збільшувалася кількість населення. Паралельно з інфраструктурою розвивалися освіта і культура.

Медреформа. Люди налаштовані негативно, але вона принесе позитивні зміни

Медичну реформу закарпатці сприйняли досить насторожено. Як до всього нового, до змін люди поставилися з недовірою. Особливо новацій побоювалися пенсіонери, бо вони звикли до старої системи і вносити якісь корективи у життя та мислення багатьом не хотілося. Утім поступово погляди більшості почали змінюватись. І якщо спочатку люди вперто не хотіли укладати договори з сімейними лікарями, то зараз активно підписують декларації.

Закарпатець хотів сексу з дружиною, а вона його за це зарізала

Мешканку Хустщини чоловік страшенно ревнував і п’яним змушував до близькості

Мати трьох неповнолітніх дітей, уродженка села Олександрівка  ніде не працювала, проблем із законом раніше не мала. Але були в неї проблеми з власним благовірним.

Повернувся до дружини з заробітків і застав у ліжку знайомого. Взяв сокиру і вбив його

  На ґрунті ревнощів чоловік забив до смерті гостя

Подія трапилася у Міжгір’ї. Поліцію про те, що до районної лікарні доставлено непритомного чоловіка, повідомили медики. Під час надання йому допомоги нещасний помер.

Пенсіонерка з Ужгородського району вбила чоловіка одним ударом ножа… прямо в серце 

Закарпатець у молодості лупасив коней, на старості – бив співмешканку, поки вона його не зарізала

Скоріш за все, наміру вбивати чоловіка в жінки не було, просто під час сварки в хід пішов ніж, замахнувшись яким, вона влучила йому в груди.

Як нянько закарпатської баби Анці уміняв м’ясо пацяти, што здохло

Подоїла баба Анця вранці корову, зайшла в хату, а син сидить і читає газету «Неділя Закарпатські новини»… та так уважно, що навіть не почув, що вона на порозі з’явилася.

«Штось такоє інтересноє учитав?» – поцікавилася стара.

Як газета повернула закарпатку до життя 

Газета «Неділя Закарпатські новини» змінює життя людей на краще, робить дива, допомагає досягнути успіху і фінансової стабільності.

У минулому році на сторінках нашого видання було опубліковано інтерв’ю з жінкою, що займається наданням послуг у сфері краси. Так  трапилося, що матеріалів було так багато, що текст нашої розмови було опубліковано аж через три місяці після запису у прес-центрі.

Жінка знайшла свою біологічну матір після 61 року пошуків

81-річна жінка розповіла про те, як була шокована, коли дізналася, що її 103-річна матір ще жива.

Ейлін Маккен розшукувала своїх батьків з 19 років. І сказала, що вона – найщасливіша людина, після того як її пошуки нарешті мали успіх.

Як закарпатець хотів зловити найменшу в світі лисицю та нагодувати лемура

На Закарпатті дуже модно відпочивати у Європі, возити дітей у Ніредьгазу (Угорщина) в зоопарк і розповідати, що всюди гарно, лише не вдома.

А тим часом в Україні є не менш гарні та якісні розважальні комплекси з атракціями, зоопарками та незабутніми видовищами як для малечі, так і для дорослих.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 8 березня.

zakarpatpost.net