Чим найчастіше закарпатки вбивають чоловіків

Приблизно відсотків 7-10 із усіх розлучень на Закарпатті відбувається через насильство в родинах. Це – не основний відсоток, але все ж досить великий.

Найчастіше б’ють дружин чоловіки, але іноді буває і навпаки. У такому випадку справа з цивільної переноситься в категорію кримінальних і за такими фактами відкриваються окремі провадження. Цікаво, що після побиття розлучається всього 6 відсотків жінок.

Їм або подобаються побої, або вони настільки непристосовані до життя і настільки залежать від чоловіка, що тримаються за нього, як потопаючий за соломинку.

Найбільше домашньої тиранії  фіксується в Хустському та Тячівському районах. Можливо, символічно, але саме в цих районах чоловіки найчастіше їздять на заробітки, а дружини ніде не працюють і чекають копійку від своїх благовірних.

Тож можна припустити, що саме цей фактор для них є стримуючим при вирішенні подальшого життя після отримання серйозних побоїв.

Зазвичай скандали з застосуванням рукоприкладства відбуваються після застіль, коли чоловік п’яний (70% випадків), або коли п’яні обоє (25%) і лише незначна кількість сварок з кулаками (5%) між закарпатцями відбуваються на тверезу голову.

На жаль, іноді розв’язка таких сцен дуже сумна – в таких випадках одне з подружжя від побоїв гине. Протягом останніх кількох років закарпатські дружини вбивали чоловіків або співмешканців кулаками, палками, сковорідкою, стільцем, молотком, сокирою. Чоловіки, як правило, не розрахувавши сили, наносили жінкам смертельні удари цеглою, руками й ногами, дерев’яними або металевими палицями, молотком, сокирою, ножем.

Чомусь загалом складається таке враження, що закарпатці часто створюють не родини, а лише їхню імітацію і проводять час у ліжку з ворогом.

Тож виходить, що позитивний імідж Закарпаття, ідеальні родини – лише мильна бульбашка і все це існує лише на словах. А на справі – ситуація далеко не така райдужна, як декому цього б хотілося. Тож і не варто дивуватися, що все більше молоді, надивившись на побутові сцени між батьками, не хочуть створювати родини, обирають вільні стосунки без зобов’язань. І це – набагато краще, ніж губити життя і собі, і партнерові скандалами, докорами, рукоприкладством. Й стосується це як чоловіків, так і жінок.

Більше читайте у свіжому номері гезети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу із 1 березня.

zakarpatpost.net