Закарпатська лікарка розповіла, скільки у жінки має бути сексу, аби вона залишалася здоровою

Про здоров’я жінки взагалі побутує багато міфів. Що з них є вимислом, а що – правдою?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з лікарем-гінекологом, ендокринологом та репродуктологом Тунзалою ІБАДОВОЮ.

Кажуть, що на рак грудей та матки впливає сексуальне життя. Тобто, раком можна захворіти, якщо немає сексу. Це правда?

Є група факторів, що можуть спричинити виникнення раку грудей. Перший – зовнішній, це – опромінення, куріння, хімічні фактори. Другий – внутрішні. Це – ендокринний і психоемоційний. І хіба що лише сюди й можна віднести відсутність сексу, бо близькість – це не лише задоволення, але й викид гормонів. Але один фактор спричинити появу раку мало коли може, тим більше, що в житті людини є ще багато чого, що може її порадувати і стимулювати вироблення гормонів. Ще один важливий фактор – це спадковість. І це доведено науковцями.

Але… варто також пам’ятати, що жінка обов’язково повинна виконати своє природне призначення, адже груди в нас не просто для краси, а для вигодовування дитини. Так само для матки основним завданням є виносити дитя. Тому коли жінка не реалізує свої репродуктивні задачі, закладені на генному рівні, організм може реагувати новоутвореннями. Навіть було проведено дослідження, під час якого було виявлено, що  монашки, які ніколи не народжували перед тим, як пішли в монастир, у групі ризику по раку матки і раку молочної залози. І це не тому, що в них немає сексу, а через те, що не реалізували себе, як жінки, як матері.

zakarpatpost.net