Екологічний челлендж набирає вірусної популярності. Закарпатцям варто перейняти

В інтернеті в самому розпалі новий челендж. Користувачі з усього світу прибирають сміття на будь-якій забрудненій території і викладають фотографії “до” і “після” з хештегом #trashtag.

Вірусну популярність хештег отримав лише в останні дні. Його історія почалася ще в 2015 році, пише gazeta.ua з посиланням на BIRD IN FLIGHT.

Тоді американець Стівен Рейнхольд написав в блозі пост про те, як подорожував зі своїм другом і під час поїздки по шосе з вікна його машини вилетів чек – але вони за ним не повернулися. В результаті Стівен став відчувати муки совісті і переживати про свою карму. Йому було так соромно, що він поклявся зібрати сто папірців за час цієї поїздки. Це переросло в проект #Trashtag, спрямований на підтримку дикої природи в чистоті. Проект Стівен Рейнхольд запустив за участю компанії UCO, представником якої тоді був.

Однак в 2015-му челлендж вірусним стати не зміг. Лише через чотири роки задумка автора отримала масову підтримку. 5 березня в фейсбуці був опублікований пост, автор якого звертається до нудьгуючих підлітків.

“Ось новий челлендж для всіх вас, нудьгуючих підлітків. Сфотографуйте територію, якій би не зашкодило прибирання, а потім сфотографуйте те, як ви щось з цим зробили, і опублікуйте”. Через кілька днів з’явилося обговорення на Reddit зі скріншотом посту. Тема стала популярною. Зараз біля посту в фейсбуці – майже 100 тисяч лайків, а поділилися ним 325 тис. користувачів. Відгалудження на форумі Reddit зібрало 141 тис. голосів “за”.

Спочатку пост в фейсбуці не містив розпізнавальних для “сміттєвого” челенджу тегів – вони були додані 12 лютого. У соціальних мережах прижився тег #trashtag. Також є його варіації – #trashtagchallenge і #trashchallenge. В одному тільки інстаграмі за цими тегами сумарно є 28 тис. постів. “Заспокойтеся, чуваки, переміг #trashtag”, – прокоментував ситуацію користувач на Reddit.

У акції з’явилося несподіване відгалуження. В іспаномовному інтернеті вирішили використовувати локальний хештег, тому багато пости в рамках “сміттєвого” челенджу можна знайти з позначкою #basurachallenge.