Погода у Закарпатті на сьогодні, 15 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +4 удень – +9 градусів.

Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Майже весь день йтиме дощ, але ближче до вечора він повинен припинитися.

У Хусті – +1 уночі і  +6 удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

У Воловці – +1 уночі і  +3 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Дощ зі снігом, який вдень прийде на зміну снігу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Сваляві – +2 уночі і +4 удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Вночі йтиме дощ зі снігом. Вранці він посилиться, але до вечора повинен припинитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +2, денна – +6.

У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний дощ йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – +4, денна – +9.

У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дощ.

У Великому Березному – вночі – +2, удень – +5.

У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі очікується дощ, вранці – дощ зі снігом, який після обіду зміниться дощем. Тільки ближче до вечора опади припиняться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +3, удень – +7. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці йтиме дрібний дощ, який вдень може посилитися, але до приходу вечора він повинен припинитися.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +2. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Уночі очікується дрібний сніг, який вранці посилиться, у другій половині дня йому на зміну прийде дощ зі снігом, і тільки ближче до вечора опади припиняться.

У Рахові – уночі  -2, вдень – +1. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний сніг, який після обіду може посилитися.

15 березня вшановується пам’ять священномученика Федота Киринейського. З давніх часів по цьому дню дивились, яким буде літо. Якщо дме теплий вітер, то чекали теплого дощового літа. Якщо сніг, мороз, північний вітер, то влітку тепла не буде. А якщо зранку зарядить дощ, то лити буде все літо. І хоча погода ще може бути достатньо холодною, з цього дня закінчуються стійкі морози.

Народні прикмети на 15 березня

  1. Довгі бурульки – весна буде довга
  2. Яка 15 березня погода, таким і липень буде
  3. Якщо дме теплий і південний вітер, то літо, за прикметами, буде дощовим і теплим. Холодний північний вітер зі снігом віщує відповідно холодне літо
  4. Вітер на Федота вважався нещасливим, оскільки міг «надути» яку-небудь хворобу
  5. Ударили 15 березня морози – чекай проблем із заготівлею корму для худоби і поганих сінокосів
  6. Сонце світить опівдні – це хороший знак, і можна розраховувати на багатий урожай хліба
  7. Заметіль і снігопади на Федота – прикмета того, що перша трава з’явиться дуже пізно
  8. Відлига на Федота – під землею джерела закипіли
  9. Сніг іде вранці – чекай доброго врожаю зернових культур. Якщо сніг йде опівдні або ближче до вечора – урожай хліба буде пізнім
  10. Сніг іде 15 березня весь день – потеплішає нескоро
  11. Якщо на Федота посіяти селеру і цибулю – урожай цих культур буде дуже хорошим
  12. Якщо купити в цей день герань з червоними квітами і не торгуватися, а потім поставити її на підвіконня, то можна задобрити домовика і підпорядкувати його собі
  13. Якщо в сім’ї є людина, що відзначає день народження 15 березня, то його пригощають кашею на меду, щоб він залишався вірний своїм близьким все життя

zakarpatpost.net