Порошенко подякував Героям Карпатської України та бійцям 128-ї бригади за подвиг

Під час візиту на Закарпаття Президент багато говорив про армію, дякував бійцям, які стоять на варті миру в державі та тим, хто боронив незалежність раніше.

«Карпатські січовики точно стоять в одному ряду з захисниками під Крутами, героями української повстанської армії, нашими сучасниками, які зараз захищають свободу і незалежність України в боротьбі з російською агресією, – зазначив Порошенко.

Він поклав квіти до пам’ятного хреста на Красному Полі біля Хуста і привітався з присутніми на зібранні «Слава Ісусу Христу!»

«Сьогодні нас має чути вся Україна, адже ця подія важлива для кожного з нас, – сказав він про Карпатську Україну. – Адже зараз ми згадуємо тих, хто мав мужність під час смертельної небезпеки, коли вже відчувався подих Другої Світової війни, заявити, що Україна була, є і буде! У час, коли європейські політики все ще сподівалися умиротворити агресора, українці перші гордо і мужньо заявили про свої права. Проголошення незалежності Карпатської України, проголошення нашої державності було актом сміливості і патріотизму».

zakarpatpost.net