Як закарпатець хотів зловити найменшу в світі лисицю та нагодувати лемура

На Закарпатті дуже модно відпочивати у Європі, возити дітей у Ніредьгазу (Угорщина) в зоопарк і розповідати, що всюди гарно, лише не вдома, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

А тим часом в Україні є не менш гарні та якісні розважальні комплекси з атракціями, зоопарками та незабутніми видовищами як для малечі, так і для дорослих.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зробить для читачів екскурсію найбільшим в Україні торгово-розважальним центром, що знаходиться у столиці.

DreamTown відкрили в 2009 році. Загальна площа – 81 тисяча квадратних метрів. Інтер’єр закладу просто дивовижний. Кожен вхід в центр оформлений в стилі найпопулярніших туристичних місць на планеті: Париж, Греція, Голлівуд, Китай, Бразилія. Всього за кілька годин можна здійснити кругосвітню подорож.

Наприклад, у атріумі Голландія можна побувати на автодромі, у атріумі Франція є різноманітні квест-кімнати, де можна поринути у чарівний світ Гаррі Поттера, або в  романтику постапокаліпсису з історією про дивного вченого, який хотів врятувати світ. У атріумі Стародавнього світу можна побачити античних героїв, відчути себе зовсім у іншій епосі. У атріумі Китай – створюють незабутню атмосферу дракони та яскраві декорації. З розваг у ТРЦ є ще: льодовий каток, роледром, боулінг, міні-зоопарк «Екзоленд», дитячий розважальний центр Dream Land, тир, більярд, атракціони, лазертаг, екодром і багато іншого.

Задекоровані бамбуком ліфти, водяна гірка, магазини одягу, білизни, взуття, сумок і різних аксесуарів відомих брендів, спортивні товари, ювелірні вироби, гаджети, книжкові магазини, кафе та ресторани, Макдональдс, кінотеатри – далеко не повний перелік усього, що є в торгово-розважальному комплексі.

Утім одним  з найбільш цікавих місць є міні-зоопарк «Екзоленд», у кімнатах якого відтворено умови тропічного лісу – для кращої ілюстрації життя диких звірів і їхнього комфортного перебування в нетиповому кліматі. На невеликій території зібрані тварини з кількох континентів і місць проживання. Наприклад: плоскопанцирні величезні черепахи, що важать по 40-50 кілограмів, сітчастий пітон, смугаста Фіджійська ігуана, єменський хамелеон, гладколобий кайман, гекон мадагаскарський, василіск, австралійський бородатий дракон. Також у зоопарку, що нагадує Едемський сад, живуть крихітні лемури, найменші у світі лисиці фенек, крихітні мавпочки мармазетки, крокодил, їжаки, є водойма з піраньями, астранотусами та скатами.

Тут також можна побачити  екзотичний сад, в якому мешкають папуги. Радує відвідувачів лагуна з кайманами і водоспад. Всі бажаючі можуть погодувати тварин. Тут час від часу проводять акцію «Маленькі помічники», коли дітям пропонують подбати про мешканців зоопарку.

Є там і дзеркальна кімната із меблями догори дном, що розміщені на стелі, і чорти на сходах, і кімната страху, і багато інших не менш цікавих розваг.

Неподалік знаходиться  Dream Town-2.

Там можна купити різноманітні меблі  та різні товари для будинку. Але родзинкою є унікальний сад тропічних джунглів і вічного літа, а також один з найбільших критих аквапарків Європи – парк Юрського періоду Dream Island.

Загалом у торгово-розважальному центрі можна провести час навіть краще, ніж десь за кордоном, адже подібних закладів у Європі немає, а схожих – одиниці.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net