АНОНС. Закарпатку засудили за вбивство матері, але вона клянеться, що стара була п’яною і сама впала зі сходів

Трагедія сталася 11 квітня 2017 року у селі Забрідь Великоберезнянського району, утім суд поставив крапку над «і» у цій справі лише днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Сімейні сварки часто закінчуються рукоприкладством, навіть трагедіями, але таке, аби донька, жінка, яка приходить у світ для того, аби давати життя, вбила рідну матір, трапляється не часто.

Тож звістка про те, що Ганна (імена з етичних міркувань замінено) побила найближчу людину до смерті, для односельців була шоком.

Того дня між 49-річною Ганною та її 67-річною матір’ю Марією виникла побутова сварка. Було близько 12 годин дня. Жінки знаходилися в літній кухні. Під час суперечки, як йдеться у Єдиному реєстві судових рішень,  донька накинулася на матір і почала її бити кулаками в обличчя та голову. Коли донька заспокоїлась, знесилена стара лягла на ліжко і закрилася ковдрою. Однак приблизно о 16 годині конфлікт розгорівся з новою силою. Цього разу Ганна озброїлася дерев’яною палицею і пішла атакувати Марію не з порожніми руками. Била по різних частинах тіла, проте найбільш фатальними виявилися удари по голові. Саме вони й спричинили набряк головного мозку. Також розлючена закарпатка зламала матері щелепу та ребра.

У суді жінка провину не визнала, сказала, що мати впала сама і забилася.

«Я бачила, як мама впала із сходів і лежала на бетонованій доріжці біля хати. Допомогла їй дійти до літньої кухні та лягти. Того дня я хотіла садити картоплю, мати була в дома. Я зняла з себе коричневий халат та рожеву кофту і поставила їх в пральну машину, наділа на себе синій халат. Бачила, як мама лежала біля плити, допомогла їй лягти на ліжко, – переконувала жінка. –  Потім  бачила, як вона лежала біля сходів на доріжці, також провела її до ліжка та казала, щоб не ходила по сходах, бо впаде. О 16 годині я привела маму з магазину. Знову допомогла їй лягти на ліжко в кухні. Востаннє бачила її о 18 годині.  Вона кричала та висловлювалася нецензурною лайкою приблизно до 20.00 год. На наступний ранок я побачила маму лежачою. Вона була вже холодною.  Я викликала «швидку», а після приїзду медиків – поліцію. На досудовому слідстві себе оговорила під психологічним та фізичним впливом працівників поліції, тілесних ушкоджень своїй матері я не наносила».

Односельці розповіли про стосунки Ганни з матір’ю дещо цікаве.

Тож вбивала жінка матір чи ні? Який вирок вона отримала?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 березня.

zakarpatpost.net