Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Мешканку Хустщини чоловік страшенно ревнував і п’яним змушував до близькості

Мати трьох неповнолітніх дітей, уродженка села Олександрівка  ніде не працювала, проблем із законом раніше не мала. Але були в неї проблеми з власним благовірним, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Того дня, приблизно о 13 годині, жінка була п’яною. У неї виник конфлікт із чоловіком, який також був нетверезим. Сварка почалася через те, що він приревнував дружину до іншого. Також закарпатцеві хотілося сексу, а жінка чомусь була проти. Тож, за її словами, він почав її силою схиляти до інтиму. Оскільки вона чинила опір, він почав її бити.

«Я, захищаючись, помилково, вважала, що його дії створюють реальну загрозу для мого життя та здоров’я, перевищуючи межу необхідної оборони, передбачаючи можливість настання смерті чоловіка, схопила в руки кухонний ніж і завдала йому один удар в область грудної клітки, спричинивши цим тілесні ушкодження у вигляді проникаючого колото-різаного поранення лівої половини грудної клітки», – розповіла вона на суді.

У селі Тисалово Тячівського району водій «Таврії» здійснив наїзд на пішохода. Потерпілий від отриманих травм загинув. За фактом аварії розпочато слідство. Справу розслідуватимуть слідчі ГУНП в Закарпатській області.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вчора, 17 березня, близько 23:15 год, на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо- транспортну пригоду у селі Тисалово Тячівського району.

Як встановила слідчо-оперативна група Дубівського відділення поліції, яка прибула на місце події, автомобіль «Таврія», під керуванням 19-річного жителя Новоселиця, наїхав на пішохода. За словами водія, чоловік йшов вулицею в попутному напрямку. Внаслідок отриманих травм 34-річний мешканець села Новоселиця помер на місці події.

Близько сьомої години ранку ДСНС отримала повідомлення про пожежу на підприємстві по вулиці Верховинській.

Горів цех по виробництву паливних брикетів.

На гасіння пожежі прибули бригади Воловецьких рятувальників та пожежники з Нижніх Воріт. Всього участь в гасінні пожежі взяло 11 рятувальників.

Протягом години пожежу було локалізовано та погашено повністю.

У Закарпатській області близько сотні шкіл працюють без каналізації і водопостачання

У Міністерстві освіти мають намір позбутися шкіл без туалетів, які досі існують в Україні. Найбільше таких шкіл в Закарпатті. Близько сотні працюють без каналізації і водопостачання. Тисячі учнів і вчителів змушені користуватися вуличними туалетами, пише Сегодня.

Найбільше таких шкіл у Мукачівському та Тячівському районах. На облаштування теплих санвузлів з державного бюджету область отримає 44 мільйонів гривень. Виділити кошти повинна і місцева влада.

Кошти обіцяють розподілити вже на найближчій сесії облради Закарпатської області. Ремонтні роботи не заважатимуть навчальному процесу, обіцяють в департаменті освіти.

Дорога, на якій активісти «висадили» квіти в горщиках напередодні робочої поїздки Президента України в Закарпатську область, – це траса міжнародного значення «Берегово – Виноградів – Велика Копаня», яка пролягає в тому числі через м.Виноградів, пише zak-insider.

– Ця дорога перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, яка є підрозділом Міністерства інфраструктури й належить Кабінету міністрів України, – заявляє Геннадій Москаль. – Ні обласна державна адміністрація, ні Президент України не мають до неї жодного відношення.

До речі, ми неодноразово вказували на офіційних сайтах список доріг, за які відповідає ОДА, а за які Служба автодоріг. Тому якщо у активістів є бажання звернути увагу на катастрофічний стан дороги й таким чином зробити щось для її ремонту, їм варто поїхати в Київ і «висадити» квіти напроти Мінінфраструктури. Ми навіть готові замовити їм для цього автобус. Бо вийшло так, що своєю акцією, яку підхопили центральні російські телеканали, вони тільки підлили води на млин російської пропаганди, а для ремонту дороги не зробили абсолютно нічого.

Якими рисами потрібно володіти, аби стати успішним?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з начальником Управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрієм МАРЦЕНИШИНИМ.

Безумовно, ви – успішна людина. А в чому, як гадаєте, секрет вашого успіху?

Навіть не задумувався над таким. Аби чогось домогтися в житті, у першу чергу, важливе бажання і розуміння, що саме людина хоче. Треба ставити перед собою цілі, до чогось прагнути, але при цьому розуміти, чого саме хочеться досягнути. Без цього успіх неможливий. Пригадую, коли запустилася патрульна поліція, ніхто ще не знав, що з цього вийде. Це було чимось новим, треба було їхати в Київ, навчатися. Я ризикнув і пішов й при цьому поставив собі ціль стати командиром групи, в якій я мав навчатись. І все трапилося саме так. У процесі навчання ми вже знали приблизно структуру, як виглядатиме патрульна поліція, і я поставив собі ціль стати командиром роти, зайняти хоч мінімальну керівну ланку. І відразу після закінчення навчання я пройшов усі етапи відбору і став командиром роти. Потім мені захотілося очолити якесь управління, бо потихеньку колеги почали роз’їжджатися, хтось із Києва поїхав у Львів, хтось – у Харків, хтось – у Одесу. Мені теж хотілося спробувати. І невдовзі так вийшло, що мене призначили сюди. Тому наголошу, що в людини мусить бути бажання і ціль.

Трагедія сталася 11 квітня 2017 року у селі Забрідь Великоберезнянського району, утім суд поставив крапку над «і» у цій справі лише днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Сімейні сварки часто закінчуються рукоприкладством, навіть трагедіями, але таке, аби донька, жінка, яка приходить у світ для того, аби давати життя, вбила рідну матір, трапляється не часто.

Тож звістка про те, що Ганна (імена з етичних міркувань замінено) побила найближчу людину до смерті, для односельців була шоком.

Того дня між 49-річною Ганною та її 67-річною матір’ю Марією виникла побутова сварка. Було близько 12 годин дня. Жінки знаходилися в літній кухні. Під час суперечки, як йдеться у Єдиному реєстві судових рішень,  донька накинулася на матір і почала її бити кулаками в обличчя та голову. Коли донька заспокоїлась, знесилена стара лягла на ліжко і закрилася ковдрою. Однак приблизно о 16 годині конфлікт розгорівся з новою силою. Цього разу Ганна озброїлася дерев’яною палицею і пішла атакувати Марію не з порожніми руками. Била по різних частинах тіла, проте найбільш фатальними виявилися удари по голові. Саме вони й спричинили набряк головного мозку. Також розлючена закарпатка зламала матері щелепу та ребра.

Щаслива в сім’ї жінка і успішна реалізована в житті особистість. Чи є сумісними ці поняття?

Жінка – це і мати, яка передає дітям свої знання та спрямовує їх у правильне русло, і охоронець родини, яка підтримує близьких, і творець клімату в сім’ї, що заряджає оточуючих своєю енергетикою. Жінка – це часто натхненник та генератор ідей для чоловіка.

Утім, для багатьох представниць прекрасної половини головним є не лише сімейний затишок, але й можливість самоствердитись у житті, стати фінансово незалежною.

І таких жінок на Закарпатті багато!

Тож уже втретє, газета «Неділя Закарпатські новини» готує унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини  нашого краю «Успішні жінки Закарпаття».

Вражаючий  проект «НЕДІЛІ» у цьому році знову відкриє для закарпатців імена надзвичайно цікавих і успішних представниць різних сфер – як бізнесу, так і політики, науки, мистецтва, освіти та інших галузей, які можуть поділитися з іншими власними секретами свого успіху. Вони ж добре знають, якою є дорога до визнання.

Вже незабаром ви зможете дізнатися, хто вони, найбільш успішні жінки Закарпаття 2019 року.

Замовити рекламу у журналі «Успішні жінки Закарпаття» можна за телефоном: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net