Закарпатці вимагають усунути митрополита Російської православної церкви Марка

«Митрополит Марк – «агент КГБ», – власне так українські віряни охрестили митрополита Хустського і Виноградівського УПЦ. Листівки з надписом «ГЕТЬ ВОН! З Хустської єпархії» прихожани одного з підпорядкованих Марку храмів, розвісили на території всіх православних церков у місті Хуст та у власне єпархіальному комплексі.

Про це повідомляє groza-news.com.ua

Вочевидь, це стало останньою краплею після того як, напередодні, митрополит Марк не дозволив прихожанам провести збори релігійної громади та перейти  у підпорядкування Карпатської єпархії УПЦ.

Відверто кажучи, все більша кількість прихожан Хустської та Мукачівської єпархій УПЦ прихильно ставляться до надання Україні Томосу про автокефалію.

На Закарпатті, до прикладу, стає все більше вірників, які розуміють необхідність переходу до ПЦУ та бажають становлення юрисдикції Київської митрополії УПЦ. Неодноразово мав місце факт проведення зборів релігійних громад, які приймали рішення про перехід під юрисдикцію Карпатської єпархії УПЦ (ПЦУ), керівником якої є єпископ Віктор Бедь.

Кроки на зустріч автокефальній українській церкві сьогодні здійснюють близько 150 релігійних громад. Але роблять це потайки від митрополитів, щоб ті, в свою чергу, не зірвали їм процес переходу.

zakarpatpost.net