АНОНС. Ужгородського Мухтара і палками били, і камінням закидували…

Неодноразово він приходив додому закривавленим

Поховали його у могилці, як людину

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Історію розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» наша постійна читачка.

В Ужгороді багато вулиць і на одній із них жив унікальний собака. Звали його Мухтар. Він був дуже розумним, хоч і безпородним, але походження тут зовсім не має значення.

«Цуценя народилося у собаки наших батьків. Спочатку їх було двоє. Одного забрали знайомі, а один залишився в нас. Ріс він дуже допитливим і всюди пхав свого маленького чорного носика. Йому подобалося бавитись із нашим сином, песик супроводжував його усюди, куди той ішов. Та й характер Мухтар мав не собачий, а скоріше людський. Шкода лише, що не говорив», – розповіла жінка.

За її словами, Мухтар був схожим на лабрадора, тільки шерсть у нього була не золотистою, а сірою. Та й розміри мав середні, і статуру, як у ретрівера, і таким же був люб’язним та привітним до всіх.

«Куди б ми не йшли, він, ніби тінь, плентався слідом. У магазин – Мухтар за нами, син у ліс – він за ним. Там захищав його від змій, не підпускав нікого до нього. Навіть коли мама йшла до церкви, собака її проводжав. Чекав під огорожею закінчення служби, потім вони удвох поверталися додому. Батько теж обожнював нашого підопічного. Але біда… не любили його сусіди», – зізналася господиня.

Що ж відбувалося далі? Чим закінчилася ця історія?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 березня.

zakarpatpost.net