Дослідження. На Закарпатті – найчистіші в Україні ріки

За даними Державного агентства водних ресурсів України, найчистіша річкова вода в Карпатах, проте вже в сусідній Львівській області вона одна з найбрудніших.

Найчистішими річками в Україні фахівці називають ті, які течуть у Карпатах, інформує Ukr.Media.

Про це повідомили представники Державного агентства водних ресурсів України.

«Найбільш чистими річками України можна вважати карпатські ріки Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей», – йдеться в повідомленні агентства.

Фахівці додають, що чистота вод в цих річках обумовлена сприятливими показниками якості стану цих річок з-за особливостей формування їх гідравлічного режиму.

Також в агентстві відзначили, що найбільш забрудненими річками в Україні є ті, які протікають у Львівській, Хмельницькій і Київській області у зв’язку з відведенням в ці річки стічних вод комунальних підприємств.

За словами львівського депутата жителі села Поріччя Городецького району Львівської області б’ють на сполох через загрозливу екологічну ситуацію на річці Верещиця. Річка там покрита отруйною плівкою, а з річки виповзає на берег все живе.

Першими те, що з річкою щось не так, помітили місцеві жителі – на берег почали масово виповзати раки, причому всі покриті темним слизом, від них виходив неприємний запах. Сама річка також має каламутний колір.

Після побаченого, селяни звернулися в екологічну інспекцію з проханням про пробу води, але там повідомлення було проігноровано. Зараз нардеп закликала компетентні органи, а також екологічні організації не допустити екологічного лиха у Львівській області.

zakarpatpost.net