Виїжджати машиною дозволено в певні дні – українець здивував культурою водіння у Колумбії. ВІДЕО

Ростислав Калацинський , який мешкає на острові Богота в Колумбії розповів про особливості транспорту.

“Водити машину – справжній стрес. Немає культури водіння і мало хто тримає дистанцію. У Боготі є багато гір, тому потрібно постійно підніматися і спускатися з них. За містом теж не солодко. Багато крутих поворотів та постійні спуски та піднімання”, – розповідає українець, пише gazeta.ua

Зручніше користуватися Убером (від 2 до 12 доларів по місту)

Найпопулярніший та найшвидший транспорт в Боготі – трансміленіо — два три скріплених між собою автобуси. Чекати їх потрібно від 2 до 8 хвилин. Автобуси майже завжди переповнені, їздити не дуже комфортно. Відпочити в транспорті не можливо. Там продають сувеніри, снеки, біженці з Венесуели просять гроші, інші читають реп і навіть співають ОПЕРУ.

“Водити машину тут не подобається. Правил дорожнього руху ніхто не дотримуються, часом у потік машин навіть важко потрапити. Пішоходу рідко дають перевагу, тому чекають довго, щоб перейти дорогу, – каже Ростислав.

Водити машину можна лише 3-4 дні на тиждень.

“Існує система піко і плака (парні та непарні числа). Якщо номер автомобіля закінчується на парне число, то тільки в ці дні можна водити. Це зроблено з метою зменшення заторів у місті, – пояснює Ростислав.

За недотримання цих правил автівку на один день забирає евакуатор. Водій повинен сплатити штраф 130 доларів. За обгін машини в заборонених місцях – 280 доларів. За їзду без документів дають штраф 70 доларів. Якщо виникає екстрена ситуація(пологи, хвороба і т.д) – приїздить швидка допомога або рятувальна служба.

– Часто трапляються ДТП. Тут найвищий рівність смертності мотоциклістів в Латинській Америці. Мене дивує швидкість усіх маршруток, таксі, карет швидкої допомоги. Вони ганяють наче навіжені, але ще ніколи не бачив жодного ДТП з їхньою участю. Справжні Шумахери. Таке тільки побачиш у кіно, і в Колумбії”, – каже діаспорянин.

Оренда квартири у Колумбії коштує від $110 до $600 в місяць. Квартири зазвичай здають без меблів. Також потрібен документ від місцевого жителя, у якого є майно.

zakarpatpost.net