Мукачівські волонтери знову завітали з подарунками у Вільшанську психлікарню

Короткий звіт про благодійну поїздку у Вільшанську обласну психіатричну лікарню прилюднила в соцмережі Kateryna Legerda

“Дорога виявилася надзвичайно важкою, а чесно суцільне бездоріжжя… майже п’ять годин їзди по ямам і ми на місті, – йдеться у повідомленні. – Дуже зраділи зустрічі з хворими і медперсоналом, поспілкувалися і пригостили хворих, які дуже чекають на гостей, родичів, питають за близьких і рідних, яких роками не бачили, але всіх пам’ятають, уявіть усім передають привіт… всі просяться додому навіть проводжали нас із словами – заберіть мене мало додому… хочу додому…

Велика подяка і шана тендітній головній лікарці, відчайдушному Психіатру з великої букви Ірині Юріївні Липчей-Семенишин, самовідданій людині, яка наразі залишилася одна на двісті хворих (другий лікар на курсах), все…. лікувати скоро не буде кому!

А хворі, як малі діти, потребуть окрім кваліфікованого лікування психіатра, також і терапевта, психолога, волонтерів, які б трохи їх могли розрадити, адже в більшості випадків ці люди нікому не потрібні, за них забули найближчі, діти, рідні. Але не лікарі, медсестри і санітарки це їх найближчі рідні щодня і ночі, на жаль це гірка реальність.

І лише колектив медперсоналу психіатричної лікарні замінив їм родини, розділяє їх участь, доглядають за ними, як за малими дітьми, дбають про них і щоденно лікують!

Спасибі вам, відчайдушна Ірино Юріївно, та Ваш увесь колектив однодумців!

Головний лікар залишилася одна сама на 200 хворих. Нема лікарів, вона – справжня декабристка в зісланні!

В той Богом забутий край ніхто не йде працювати Усі на заробітках Це катастрофа…

Звісно не можемо не згадати наших благодійників, завдяки яким ми можемо бодай раз на рік здійснити заплановану поїздку у далекий і важкодоступний край, де знайшли своє життя душевнохворі, чиїсь діти, батьки, брати і сестри.

Серед пацієнтів психіатрічної клініки можна зустріти і професорів, і колишніх успішних бізнесменів, і слюсарів, митців…“.

Додамо, що це вже не перша поїздка волонтерів до цього закладу. Щоразу вони групуються, аби дарувати іншим тепло та власну любов.

Нагадаємо, що торік разом з мукачівцями у психлікарні з концертом побувала відома закарпатська співачка Мирослава Копинець.

zakarpatpost.net