Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні, 27 березня, рейс «Ясіня-Ужгород» не прибув на автостанцію Рахів через ДТП, що трапилася внаслідок неочікуваного погіршення погодних умов та ожеледиці на дорозі.

О 3:00 автобус Mercedes-Benz Sprinter виїхав в нічний рейс до Ужгорода. В присілку Кевелів, що біля села Кваси через несприятливі погодні умови, погану видимість та ожеледицю водій не впорався з керуванням та з’їхав з головної дороги під берег.

Всі пасажири та водій автобуса живі, пише zakarpattya.net.

Травмованих пасажирів забрала карета швидкої допомоги, всі інші пасажири прибули на автостанцію Рахів наступним рейсом, через кілька годин.

Виноградівським відділом Берегівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 52-річного мешканця с. Хижа Виноградівського району, який обвинувачується в умисному нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст.121 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як встановлено в ході слідства, 5 січня 2019 року, під час розпивання спиртного, в ході суперечки, один з братів вдарив іншого ножем в шию.  Від отриманої травми, потерпілий помер через 3 дні. Весь цей час, він так  і не звернувся за допомогою до лікарів, продовжуючи вести звичний спосіб життя.

Підозрюваний утримується під вартою у Закарпатській УВП №9.

На Закарпаття їде Гриневич. Міністр відвідає школу у селі Велика Добронь де відбудеться прес-брифінг з нагоди реалізації проекту “БомбеЗНО”.

25 березня, в 3 школах області розпочали роботу пришкільні мовні табори «БомбеЗНО» для угорськомовних випускників, пише Mukachevo.net

Так, спікерами на прес-брифінгу будуть:

  • Лілія Гриневич, Міністр освіти на науки України
  • Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації
  • Оксана Нечипоренко, директор громадської ініціативи GoGlobal
  • Арто Вахтокарі, головний радник сприяння Фінського проекту підтримки шкільної реформи в Україні

Зазначимо, до проекту залучили 33 педагоги: одинадцять учителів із Закарпатської областей та 22, рекомендованих ГО «Освіторія».

Процесуальним прокурором Ужгородської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, стосовно 33-річного громадянина Арабської Республіки Єгипет, який обвинувачується у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження студенту одного з вищих навчальних закладів м. Ужгорода (ч.1 ст.121 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як встановлено в ході досудового розслідування, близько 20 години 13 лютого 2019 року, підозрюваний, в ході суперечки, вдарив потерпілого ножем в грудну клітину та втік з місця події.
24-річного юнака, який є громадянином Республіки Індія і зараз навчається в одному з вищих навчальних закладів обласного центру, з тяжкою травмою доставили до місцевої лікарні.
Підозрюваний наразі утримується під вартою у Закарпатській УВП №9.

Денис Ман розповів про зелений туризм, винні тури та термальні джерела

Закарпаття – край туристичний. Останнім часом у області збільшився потік гостей, почали розвиватися нові напрямки туризму, втілюються в життя цікаві програми. Але чи цього достатньо? Чи можемо ми розраховувати на туристичний бум? Які труднощі у сфері рекреації? Як держава дбає про розвиток галузі? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Із яких областей України до нас їде найбільше гостей і коли? Чи сезон впливає на відвідуваність області? Чому саме?

Ми завжди стверджуємо, що в нас немає сезонності в туризмі. У такому разі слід розуміти, що межа між сезоном і несезоном – це не календарна дата. Тому ми говоримо про гарячий період, піковий період, високий і дуже високий сезон. Гори актуальні завжди, відпочинок поблизу мінеральних джерел також, корпоративні поїздки компаній – круглорічні, фестивалі відбуваються з січня по грудень. Напевно свою сезонність відчувають сільські садиби. Саме тому у нас поширене поняття «зелений» туризм.

Закарпатці дуже пишаються тим, що наш край вважається туристичним.

Унікальна природа, мінеральні джерела, термальні води,  чимало відпочинкових комплексів. Але цього замало.

Нині туристам хочеться передусім вражень. Саме за емоції вони готові платити найбільше.

Тож у цьому плані нам варто повчитись у Києва.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» побував у виставковому центрі ВДНГ на виставці «Льодовиковий період».

Там розміщено муляжі гігантських тварин, що блукали планетою 10 тисяч років тому. Це – справді видовищно і незабутньо. Вісімнадцять істот льодовикового періоду з різних куточків світу  відтворено у їх повній красі та у натуральному розмірі. Моделі створено відповідно до новітніх наукових знань. А на додаток на гостей локації чекає зустріч з героями мультфільму «Льодовиковий період», продаж тематичних сувенірів та солодощів, унікальні і захоплюючі квести.

Волохаті звірі, серед яких доісторичні олені, мамонти, динозаври, розмірами 2-3-поверхового будинку оточені натуральними декораціями. Від побаченого перехоплює подих.

До місця постійної дислокації сьогодні повернулися бійці 128 окремої гірсько-штурмової закарпатської бригади, які у другій половині 2018-го-початку 2019 року перебували у Волноваському районі Донецької області.

Урочистості з цього приводу відбулися у Мукачеві, а згодом пройдуть в Ужгороді та Виноградові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протягом другої половини 2018 — на початку 2019 року бригада виконувала завдання в районі проведення ООС.

Під час виконання завдання прекрасно впоралася із поставленими завданнями, проявила мужність та героїзм. Командування високо цінує ваш подвиг, дякуємо за виконання завдання,” – сказав на урочистій зустрічі військовослужбовців у Мукачеві начальник штабу ОК “Захід” полковник Володимир Миронюк.

Ціни на нерухомість на Закарпатті в цьому році трохи виросли порівняно з минулим роком.

Як розповіли в газеті «Закарпатські оголошення», в середньому будинки в Ужгороді зараз коштують 2-2,5 мільйонів гривень.

Утім елітний дім у передмісті на 9 кімнат і три поверхи із сауною зараз продається за 8 533 760 грн.

Але можна знайти хати і дешевші.

Наприклад, у  елітному районі біля кордону зі Словаччиною двоповерховий п’ятикімнатний будинок продають за 5 938 504 грн.

У чудовому районі на набережній за чотирикімнатний двоповерховий будинок господарі просять 4 513 320 грн.

Шестикімнатну двоповерхову хату на вул Гвардійській, неподалік ТЦ «Дастор» продають за 2 млн 300 тисяч гривень. Майже за аналогічну ціну можна купити одноповерховий чотирикімнатний будинок на Берчені.

А за 2 млн 500 тисяч гривень можна придбати п’ятикімнатний двоповерховий будинок у районі готелю «Прага».

А в районі Доманинці можна купити трикімнатний будинок навіть за мільйон гривень, як і на вулиці Кримській.

До речі, оголошення про оренду, продаж та купівлю нерухомості можна безкоштовно подати у газету «Закарпатські оголошення» на номер у Viber: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net