Із яких областей України на Закарпаття їде найбільше гостей і коли

Денис Ман розповів про зелений туризм, винні тури та термальні джерела

Закарпаття – край туристичний. Останнім часом у області збільшився потік гостей, почали розвиватися нові напрямки туризму, втілюються в життя цікаві програми. Але чи цього достатньо? Чи можемо ми розраховувати на туристичний бум? Які труднощі у сфері рекреації? Як держава дбає про розвиток галузі? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Із яких областей України до нас їде найбільше гостей і коли? Чи сезон впливає на відвідуваність області? Чому саме?

Ми завжди стверджуємо, що в нас немає сезонності в туризмі. У такому разі слід розуміти, що межа між сезоном і несезоном – це не календарна дата. Тому ми говоримо про гарячий період, піковий період, високий і дуже високий сезон. Гори актуальні завжди, відпочинок поблизу мінеральних джерел також, корпоративні поїздки компаній – круглорічні, фестивалі відбуваються з січня по грудень. Напевно свою сезонність відчувають сільські садиби. Саме тому у нас поширене поняття «зелений» туризм.

Щодо поїздок в Закарпаття, то у нас дуже багато київських гостей, львівських, одеських, харківських. Також часто до нас їздять франківчани та гості центральної України. Ми також цікаві південній Україні, але окрім одеського потяга до нас ніхто не доїжджає, або їдуть з пересадками, а це в туризмі дуже незручно.

Не всі дійсно цікаві місця відомі туристам. Скажімо, на Перечинщині, де природа просто райська.  Може, не вистачає реклами на центральних каналах, у ЗМІ, бордів у інших областях?

Винні тури зараз стали популярними. Чи є в цьому напрямку перспектива?

Зараз взагалі широко пропагуються гастрономічні тури. Чи є у нас якісний продукт, який можемо презентувати? Що саме?

Яка вартість турів на Закарпаття? Чи вони є доступними для українців?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 березня.

zakarpatpost.net