Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1 удень – +10 градусів.

Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари  закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Хусті – -4 уночі і  +10 удень. Хмарна погода протримається весь ранок та день, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Воловці – -2 уночі і  +4 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Сваляві – -3 уночі і +7 удень. Незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір у Сваляві обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -2, денна – +9.

В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Тячеві буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – -1, денна – +10.

Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Перечині до кінця дня. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Великому Березному – вночі – -3, удень – +6.

Вже вранці небо у Великому Березному затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – -2, удень – +11. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -5, вдень – +5. З самого ранку небо у Міжгір’ї вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Рахові – уночі  -8, вдень – +3. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Рахові буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

28 березня вшановується пам’ять мучеників Агапія, Пуплія та ін. Погоду цього дня передвіщають вода і птахи. У давнину помітили: якщо весняна вода тече повільно, то рік очікується важким. Якщо ж у цей день прилітають чайки, то можна чекати тепла. У наших пращурів був такий звичай: якщо цієї ночі почуєш, як виє собака, слід повернути подушку, щоб сон був хорошим.

Народні прикмети на 28 березня

  1. Якщо у цей день прилітають чайки, то чекай тепла.
  2. На цей час припадає линька худоби. В цей день її виводили у двір, чистили, заговорювали від лихого ока.
  3. Ті, хто народився в цей день, люблять зміни. Їм слід носити бурштин, топаз, тигрове око.

zakarpatpost.net