Чому в Ужгороді одні смітять, інші – прибирають

Чоботи, куртки, штани, куртки, кросівки і навіть літні шльопанці. На Кірпічці можна знайти стільки одягу, що навіть у магазин ходити не потрібно.

І не лише одягу. Понишпоривши довкола, при бажанні можна відшукати навіть викинуті побутові прилади та різні речі домашнього вжитку.

Хоч зі сміттярами у місті намагаються боротися, навіть розвішують інформаційні таблички із закликами тим, хто викидає свій мотлох, захрюкати, все одно знаходяться такі, хто виносить або просто залишає по собі після відпочинку рештки своєї життєдіяльності іншим під носом і засмічує природу.

Екстремальні закарпатські переправи. Наші люди ризику не бояться, а туристам паморочиться у головах

На Кірпічці волонтери періодично проводять прибирання, нещодавно до акції з очистки довкілля долучилися навіть діти та люди у візках. І такі вияви активної позиції справді надзвичайно радують.

Утім сумно, що поруч із цим все одно знаходяться такі, кому начхати як на чистоту, так і на старання інших.

Прикро, що таких досить багато. Адже з огляду на стан території довкола озера, складається враження, що серед відпочивальників сміттярів таки більшість.

Чи можна вирішити питання постійними толоками? Навряд чи. Найбільш дієвим методом було б відловлювання порушників і примусове залучення їх до громадських робіт із прибирання не лише засмічених ділянок, але й центральної частини міста. Аби іншим разом не кортіло смітити.

zakarpatpost.net