На Закарпатті підрахували понад 50% бюлетенів і обробку призупинили з технічних причин

На Закарпатті станом на 8 ранку обробна даних на виборах президента призупинена через технічні проблеми.

В ОВК 68 наголошують, що через велике навантаження на сайт ЦВК відбувається зависання системи, тому вони фізично не можуть вносити дані в комп’ютер. Сподіваються, що проблема короткострокова і вже найближчим часом робота буде відновлена, повідомляє zik.ua

Станом на ранок опрацьовано результати із 76 дільниць, всього їх є 140. Трійка лідерів по області дещо відрізняється від загальноукраїнського результату: 36,16% має Володимир Зеленський, 16,59 % за Юлію Тимошенко і 13,16 за Петра Порошенка.

Як повідомив у коментарі власному кореспонденту IA ZIK член ОВК Іван Гаджега, попри технічні негаразди, робота триває, люди з порозумінням ставляться до затримок і злагоджено чекають своєї черги. На обробку даних від кожної комісії вони витрачають по15-20 хвилин, паралельно працюють з даними кількох комісій. Якщо система впорається з навантаженням, у другій половині дня в ОВК обіцяють оприлюднити остаточні результати голосування на Закарпатті.

Нагадаємо, що на виборах президента-2019 Закарпаття має найнижчу явку – всього проголосувати прийшло трохи більше 40 відсотків громадян. Найнижчі показники голосування в районах, де компактно проживають нацменшини.

zakarpatpost.net