Чому в минулорічне гніздо ужгородські лебеді не повернуться

Торік лебедина історія сколихнула все місто. Ужгородці ціле літо ходили милуватися виводком милих пташенят, які з’явилися на світ на озері Кірпічка.

Потім на родинку одна за одною посипалися нещастя. То лебідь-тато за гачок зачепився, то лебедя вдавилося шкіркою кавуна, порізаною на надто великі шматки кимось із бажаючих пригостити птахів… потім мати вигнала найактивнішого сина Гошу, відтак загинуло  під час тренувального польоту, розбившись об тенісні корти спорткомплексу «Юність» одне з малюків.

Далі на Ужі трагічно загинула мама-лебедиця. Одне з дитинчат родині ужгородців довелося взяти на перетримку, бо саме воно в період морозів загинуло б.

А після цього лебідь-тато знайшов собі іншу наречену – самицю, що прилетіла з Угорщини і в якої на лапці було кільце з інформацією. Назвали її леді Гага.

Але мачуха прогнала найменшу дочку колишнього сімейства – Манюню. І таким чином родина повністю розпалася.

Як правило, у лебедів, якщо хтось помирає і з’являється інший партнер, нова пара живе там, же жив раніше старший за віком.

Оскільки угорська лебедиця молода, то всі думали, що родина повернеться на Кірпічку. Та цього не сталося. Можливо, пара полетіла туди, звідки леді Гага, а можливо – знайшла нове житло. Чи будуть у них малята – не відомо.

Лебедине гніздо зараз знайти не вдалося. Кажуть, що взимку його зруйнували діти. Там зараз живуть лише качки.

Сумно, але водойма без білоперих красенів стала сумною і сиротливою…

zakarpatpost.net