У чиновника, що збив електроопору на Петефі, більша зарплата, ніж у Москаля

Закарпатці активно обговорюють декларації чиновників. І знову наші земляки цікавляться, скільки отримують ті, хто фінансується  із бюджету, тобто фактично за кошти платників податків.

Наголосимо, що в Закарпатській обласній раді керівний склад має заробітні плати одні з найбільших в Україні.

З оброблених газетою «Неділя Закарпатські новини» фінансових звітів, поданих на сьогодні наші, принаймні шокували найбільше.

Додамо, що такі зарплати призначав не Уряд, не Президент, а затвердили наші ж чиновники. Чому? Усе просто. Оскільки в декларації ми бачимо не посадовий оклад за місяць, а річну суму отриману у даному випадку протягом 2018 року, то варто мати на увазі, що там до зарплатні доплюсовано усі надбавки, премії та різні бонуси, які придумали для себе ж самі чиновники  місцевого рівня. От саме за рахунок таких хитрощів і набігають у них фантастичні суми прибутків.

Аби читач зрозумів, про які розміри виплат іде мова, то для прикладу візьмемо декларацію Володимира Гроймана. За минулий рік він отримав 443 430 гривень зарплати. Здавалося б, величезні гроші! Але й посада у нього високого рангу.

Або голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він  має наполовину меншу зарплату. Торік йому виплатили 233 260 гривень.

Про інших закарпатських чиновників ми розповімо трохи пізніше.

А зараз згадаємо про відомого нам збивача стовпу на Петефі в Ужгороді, якого після інциденту з подання Москаля той же Гройман нагородив подякою Верховної Ради. Не за збитий стовп, звісно, але все ж…

Так от. Відомий нам директор департаменту агропромислового розвитку Закарпаття Юрій Лесьо заробляє більше від свого керівника – голови ОДА. У 2018 році він отримав на 28 тисяч 391 гривню більше від Геннадія Москаля, тобто 261 тисячу 651 гривню зарплати (для порівняння на сьогодні мінімальна пенсія складає 1497 гривень, що становить 17964  гривень на рік, і її отримують 77 тисяч 239 закарпатських пенсіонерів).

Як би це парадоксально не звучало, але в інших областях деякі голови обласних держадміністрацій заробляють менше, ніж у нас керівники департаментів та начальники управлінь.

Що ж стосується машин, адже враховуючи ситуацію з опорою, про них не згадати не можна, то в пана Юрія разом з дружиною вдома цілий автопарк. Наприклад, Hyundai IX 35 2012 року випуску, Hyundai ACCENT 1.4 2013 року випуску, Hyundai Tucson 1.9 2008 року випуску, Daewoo Nubira 1.6 1998 року випуску, Toyota RAV4 2012 року випуску.

Тобто їздити містом чиновник дійсно має на чому…

Далі буде…