На Православній набережній в Ужгороді кастрували дерева. Мерія обіцяє розібратися, але насадження вже покатовано

Вкотре познущалися. Днями ужгородці стали свідками чергового хамстького відношення до природи. Таке кронування у місті проводиться не вперше. Тож громадськість обурювалася і на вулицях, і в соцмережах.

А ось офіційна відповідь Ужгородської міської ради на ситуацію з обрізкою редев на Православній Набережній. Текст подаємо без змін.

“До ЦНАПу Ужгородської міської ради 11 березня 2019 року надійшло звернення директора Ужгородського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету щодо  санітарної обрізки дерев на території навчального корпусу на Православній набережній, 21, – йдеться у повідомленні. –

Згідно із актом обстеження зелених насаджень, департамент міського господарства Ужгородської міської ради надав погодження на проведення формувальної обрізки 5 каштанів, 4 кленів, 2 лип та видалення одного клена цукристого (дуже нахилений, ріс під значним кутом).

Сьогодні, 3 квітня, після інформації в інтернет-ресурсах працівники відділу благоустрою Ужгородської міськради виїхали на Православну набережну, де встановили, що проведено роботи з глибокого кронування (топінг) дерев, що суперечить отриманим дозвільним документам.

Міський голова Богдан Андріїв дав розпорядження провести комісійне обстеження та вжити заходів для притягнення винних до відповідальності.