Слободян розповів, чому на КПП “Ужгород” виникли затори

2 квітня, на контрольно-пропускному пункті “Ужгород” утворилися кількакілометрові черги. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

“З нашого боку (на КПП “Ужгород” – ред.) проблем ніяких немає. Легкові автомобілі проїжджають абсолютно нормально, їх скупчення немає. Що стосується вантажівок, то проблема виникла на боці словацької сторони, оскільки в них зламалося технологічне обладнання для огляду транспортних засобів. Тому там є черга з вантажних автомобілів, але, повторюсь, причина не в суміжній стороні. Ми спілкувалися зі словацькою стороною. Там ніхто нічого не обіцяє, але вони працюють над вирішенням цієї проблеми. Це обладнання достатньо складне й скільки часу в них піде на його ремонт вони поки не знають”, – повідомив він.

Слободян також відзначив, що українські прикордонники здійснюють перенаправлення на інші КПП.  Але не для всіх це вигідно, тому деякі водії залишаються та чекають.

“Кожен приймає рішення для себе. Ми нікого не примушуємо чекати, тим більше, що ця проблема від нас не залежить”, – підкресливі він.

zakarpatpost.net