Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Учора неподалік від кордону з Угорщиною прикордонники Мукачівського загону затримали чотирьох нелегальних мігрантів. Інформацію про появу у прикордонні невідомих осіб азіатської зовнішності повідомив місцевий мешканець.

Про це повідомляє прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Військовослужбовцями відділення «Косино» було негайно організовано пошукові заходи, в результаті яких затримали трьох чоловіків та одну жінку без жодних документів. Затримані повідомили, що є громадянами В’єтнаму та мали намір потрапити до однієї з країн ЄС.

Наразі іноземці перебувають в пункті тимчасового тримання загону. На них складено протоколи за спробу порушення державного кордону, справу скеровано до суду.

У спальному районі Ужгороді дим такий, що нічого не видно. Хтось вкотре підпалив траву.

Відео оприлюднила Никуся Костик

“Люди ви нормальнi таке робити в спальному районi… 👿👿👿 Вул.Легоцького”, – написала вона.

Це вже не перший підпал в Ужгороді. Вже неодноразово підпалювали території довкола озера на Кірпічці.

Крім того, днями горіла Долина нарцисів біля Хуста, а на Мукачівщині ліс.

На травневі свята у 2019 році закарпатці матимуть два додаткових вихідних.

Календар склало Міністерство соціальної політики і в ньому вказано, що 1 травня, що припадає на середу, є неробочим днем.

Також вихідним позначено 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який припадає на четвер.

Крім того, робочий день 8 травня скоротять на 1 годину.

Закарпаття чекає на потік туристів із різних куточків держави та із-за кордону. Але як гостям добратися до унікальних місць, якщо в нас такі погані дороги?

Навіть міжнародна траса Київ-Чоп, яка веде до Європи не в ідеальному стані.

Утім сезонне латання ям таки почалося.

Зараз дорогу ремонтують у селі Глибоке Ужгородського району. Фото зробив журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

На ринках найзахіднішої області вже на повну торгують свіжими овочами та зелениною. Це продукти із теплиць області та сусідньої Угорщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На ринках області — бум на свіжі овочі. Продукція на ринках області — з “тепличних” сіл Закарпаття, таких як Заріччя, Сільце, Добронь. Продають овочі на кілограми та в пучках.

Так, кіло редиски коштує від 50 грн, за пучок із 10-ти коренеплодів треба заплатити 9-10 грн. Пучок молодої цибулі вартує на закарпатських ринках ті ж 9-10 гривень. Така ж вартість і молодої зелені — пучечок руколи, кинзи чи петрушки коштує від 10 грн.

Дешевше тільки черемха — за неї правлять від 3 грн за пучок. Салат продають по 80-100 грн за кіло відтак, один пучок в середньому виходить також близько 10-12 грн.

Масово з’явилися на ринках також огірки, помідори та перець. Їх завозять із теплиць із сусідньої Угорщини. Кіло огірків вартує 65 грн, помідорів — 50 грн, а перцю — 120 гривень. А от молоду зарічанську капустку на ринках області продають від 50 грн за кіло.

2 квітня, на контрольно-пропускному пункті “Ужгород” утворилися кількакілометрові черги. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

“З нашого боку (на КПП “Ужгород” – ред.) проблем ніяких немає. Легкові автомобілі проїжджають абсолютно нормально, їх скупчення немає. Що стосується вантажівок, то проблема виникла на боці словацької сторони, оскільки в них зламалося технологічне обладнання для огляду транспортних засобів. Тому там є черга з вантажних автомобілів, але, повторюсь, причина не в суміжній стороні. Ми спілкувалися зі словацькою стороною. Там ніхто нічого не обіцяє, але вони працюють над вирішенням цієї проблеми. Це обладнання достатньо складне й скільки часу в них піде на його ремонт вони поки не знають”, – повідомив він.

Слободян також відзначив, що українські прикордонники здійснюють перенаправлення на інші КПП.  Але не для всіх це вигідно, тому деякі водії залишаються та чекають.

“Кожен приймає рішення для себе. Ми нікого не примушуємо чекати, тим більше, що ця проблема від нас не залежить”, – підкресливі він.

Кого шукають на ринках праці Закарпаття роботодавці, в якій сфері пропонують  найбільше вакансій, скільки готові платити закарпатцям і на яких умовах запрошують працювати наших земляків за кордон? пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Відповіді на всі ці питання можна знайти у газеті «Робота та навчання».

А скільки готові роботодавці платити закарпатцям? За даними газети «Робота та навчання», наші земляки можуть у середньому розраховувати заробити 7-10 тисяч гривень на місяць. Є і більші, є й менші зарплати, пропонується і погодинна, і подоба оплата роботи.

Дивоквітом вкривається Ужгород і розквітає ще більше.

Ці дивовижні квіти, які знайшов журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» ростуть біля одного з будинків.

Вони застеляють землю блакитним килимом.

У інших дворах можна помітити різні фіалки, нарциси.

Якби й інші краяни так гарно облаштовували територію біля своїх помешкань, Закарпаття б стало схожим на унікальний квітучий сад.

Адже природа у нас сприяє дійсно дивовижна і кліматичні умови сприятливі для рослин, навіть для екзотичних, не те що рідних, карпатських.