Ліки по рецепту, допомога на дітей та додатковий безвіз – чого чекати від другого місяця весни

З квітня цього року уряд планує виплатити по 1700 гривень на кожну дитину з багатодітної родини, для сімей з маленькими дітьми почнуть встановлювати сповивальні столики в громадських туалетах, “Доступні ліки” можна буде отримати лише за електронними рецептами, залізничні квитки подорожчають, а військових повстанської армії прирівняли до учасників бойових дій, пише gazeta.ua

Виплати на дітей

Кожна багатодітна сім’я отримає на третю, четверту, п’яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі 1700 грн. Доплата стосується не тільки тих, хто народив або народить дитину в цьому році. Сім’ї можуть оформити додаткову допомогу і на 5 – річних дітей. Це кошти, які платитимуть додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини. Так уряд намагається збільшити народжуваність і поліпшити матеріальний стан сімей.

Автор: konkurent.in.ua
Кожна багатодітна сім`я отримає на третю, четверту, п`яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі 1700 грн
Кожна багатодітна сім`я отримає на третю, четверту, п`яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі 1700 грн

Для оформлення допомоги одному з батьків слід звернутися в найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. При собі потрібно мати оригінал і копію посвідчення багатодітної сім’ї та свідоцтва про народження дітей.

Столики для зміни підгузників

У громадських туалетах зобов’язали облаштовувати спеціальні повивальні столики для немовлят. Їх будуть розташовувати у великих санвузлах, які одночасно призначені для людей з інвалідністю. Такі кімнати вже з’явилися в торгових центрах столиці ще в минулому році, тепер їх обладнають по всій країні.

Автор: http://tualet.ru/wp-content
В громадських туалетах зобов'язали облаштовувати спеціальні сповивальні столики для немовлят.
В громадських туалетах зобов’язали облаштовувати спеціальні сповивальні столики для немовлят.

Ліки за електронним рецептом
З квітня ліки за програмою “Доступні ліки” можна буде отримати лише за електронними рецептами, виписаними сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров’я. Ліки будуть давати безкоштовно або за невелику доплату. До таким відносять ліки проти хронічних хвороб серця, астми і діабету 2 типу. Для реалізації програми аптеки підписали договори з Національною службою здоров’я та встановили спеціальне програмне забезпечення.

Автор: kiev.informator.ua
З квітня ліки за програмою "Доступні ліки" можна буде отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями
З квітня ліки за програмою “Доступні ліки” можна буде отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями

Щоб отримати ліки потрібно засвоїти 3 правила:

Пацієнт звертається до лікаря, з яким у нього підписана декларація, там його оглядають і виписують рецепт.

На мобільний телефон пацієнта прийде смс з унікальним номером рецепта, який зареєстрований в загальній системі та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці.

Пацієнт йде в будь-яку аптеку, що бере участь в програмі “Доступні ліки”. Називає фармацевту номер рецепта, вибирає ліки серед запитуваних і вказує код підтвердження. Якщо ліки в наявності Немає, може звернутися в іншу аптеку.

Подорожчання квитків
Квитки в потяги на міжміські та міжнародні перевезення подорожчають. Перевезення по Україні зростуть на 12 відсотків, закордонні квитки на 13-21 відсоток. Проїзд у приміських електричках залишиться на тому ж рівні.

Автор: economy.apostrophe.ua
Із квітня квитки подорожчають на 12%
Із квітня квитки подорожчають на 12%

Телебачення подорожчає
Дивитися телевізор також стане дорожче. Кабельне телебачення подорожчає на 15-40%. Ціна буде залежати від регіону, набору телеканалів та економічних показників діяльності провайдера і складе в середньому 240 – 300 гривень.

Безконтакні карти

З квітня українські банки почнуть випускати чіповані картки “Віза”, які дають можливість безконтактної оплати.
– У Китаї понад 80 відсотків людей розраховуються безконтактними картками. У нас тільки 11 відсотків карт мають чіп. Більшість користуються магнітними, бо такі банкам було дешевше виготовляти. Створення чіпованих карток невеликий крок у майбутнє. Магнітні картки повільніше зчитуються і їх досить легко підробити і зняти готівку. У світі всі картки прив’язують до мобільних телефонів, на які ставлять спеціалізований захист. Якщо втратили телефон, система не дасть скористатися картою, – говорить економіст Олександр Охріменко.

Закон про ветеранів
Запрацює закон про визнання воїнів Української повстанської армії учасниками бойових дій. Додаткові пільги отримають 1,2 млн ветеранів війни. Серед них — ветерани Другої світової, УПА, учасники воєн, які вів Радянський Союз. Також учасники війни на Донбасі.
“У законі прописано підвищення штрафу за відмову водія громадського транспорту в перевезенні пільговиків, — каже Ірина Фриз, міністр у справах ветеранів. — З хамством і відвертим порушенням закону в цій сфері ветерани стикаються часто. Ми підвищили штраф зі 136 гривень до 2550, тому сподіваюся, що бажаючих відмовити ветерану в праві на проїзд стане менше”.

Автор: http://insider.zt.ua
Запрацює закон про визнання воїнів Української повстанської армії учасниками бойових дій
Запрацює закон про визнання воїнів Української повстанської армії учасниками бойових дій

Безвіз в Тайланд
З 14 квітня в Таїланд можна буде літати без оформлення візи. Раніше віза на місяць коштувала тисячу гривень. Тепер до 30 днів можна перебувати без оформлення візи. При цьому багаторазову візу на пів року потрібно буде оформити. Вона обійдеться в 5600 гривень.

Автор: images.aif.ru
З 14 квітня до Тайланду можна буде літати без оформлення візи
З 14 квітня до Тайланду можна буде літати без оформлення візи
Банкам дозволили перевіряти особисту інформацію про людину, яка хоче взяти кредит. Кабінет міністрів відкрив доступ фінустановам до держреєстрів.Таким чином уряд хоче зменшити вартість кредитування та кількість проблемних позик.