Німецького політика, помічник якого підпалював угорський центр в Ужгороді, “контролює Росія” – ВВС

Німецький ультраправий політик від AfD Маркус Фронмайєр “повністю контролюється” в Бундестагу, – свідчать російські документи, пише texty.org.ua  з посиланням на ВВС.

Документи показують “активні заходи” – вплив Росії на політику Заходу. Основний з них – стратегія зі спроб впливу на думку в ЄС щодо Криму, України та санкцій ЄС.

Найцікавіше, що в них Маркус Фронмаєр названий по імені:

“Шанси проходу в Буднестаг – високі.
Необхідно: підтримка в кампанії
Результат: у нас буде власний абсолютно контрольований депутат Бундестагу“.

Цікаво для України, що саме він причетний до розпалювання міжетнічної ворожнечі у нас:

1500 євро за теракт в Україні. Німецька прокуратура розслідує, хто фінансував виставу з підпалом угорського центру в Ужгороді

Витяг з цієї нашої статті:

Німецька партія АдН — доволі строката організація, до якої входять декілька відверто проросійських політиків. Маркус Фронмайєр (це його помічник наймав поляків) — молода «зірка» німецьких консерваторів, який дуже полюбляє відвідувати окуповані Крим чи Донбас.

Два роки тому він узяв собі за дружину журналістку газети «Ізвєстія» Дарью Цой. Свого часу вона активно писала про Україну та Німеччину.

Так чи інакше, але ще декілька років тому праві політики були політичними маргіналами й могли лише мріяти потрапити до земельних парламентів чи Бундестагу. Однак АдН при розбудові партії активно залучала до своїх лав таких кадрів. Власне, це зараз вилазить партії боком — нещодавно стало відомо, що за партією спостерігатиме відомство з охорони конституції (місцева внутрішня спецслужба).

Залишається відкритим питання фінансування ужгородської вистави з підпалом. Депутат від Партії зелених Мануель Саррацин дещо спрощено натякає, що зарплатня німецького депутата могла б піти на фінансування терактів за кордоном.

zakarpatpost.net