У Львові відкривається виставка театрального художника з Ужгорода

Газета «Неділя Закарпатські новини» – інформаційний партнер персональної виставки.

Сьогодні у Львові на запрошення Галереї сценографії буде представлено персональну виставку робіт головного художника Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої.

В експозиції представлені авторські творчі роботи різних років – ескізи костюмів, макети декорацій, театральні афіші, театральні костюми, головні убори до закарпатських вистав різних років.

Ім’я Емми Зайцевої добре відоме любителям мистецтва: ось уже 20 років поспіль вона є головним художником обласного муздрамтеатру, автором сценографії до багатьох вистав та концертів не тільки в обласному центрі Закарпаття, а й Києві, Ашхабаді, Рівному, Мукачеві, Одесі.

«Емма Зайцева – це унікальний театральний художник не лише Закарпаття, а й усієї України. Я горджуся тим, що у нас в Ужгороді є така талановита художниця. Її роботи дозволяють поринути у неймовірну атмосферу, де в одному залі зібрано десятки вистав, де можна відчути на дотик декорації та костюми, відчути подих різних епох. Я радий, що газета «Неділя» та театральний фестиваль «Монологи над Ужем» долучилися до організації цієї події у Львові і вірю, що персональна виставка Емми Іванівни пройде успішно», – каже Голова Редакційної Ради газети «Неділя» Михайло Носа.

Відкриття виставки відбудеться о 16-й годині. Працюватиме виставка до 17 квітня.

Фоторепортаж із відкриття виставки незабаром…

zakarpatpost.net