Чому закарпатки потрапляють на гачок віртуальних коханців, які видурюють від них гроші

Віртуальне кохання. Часом жінки потрапляють на гачок шахраїв, які виманюють від них кошти, обіцяючи одружитись. Як правило, це стосується громадян Нігерії, які прикидаються моряками або американськими військовими. Чи були такі заяви?

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з начальником відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Карпатського Управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Михайлом ТАНЧИНЦЕМ.

Так. Я зіштовхувався з таким. Через Western Union мешканка Ужгородського району перекинула шахраю значну суму грошей. При чому жінка навіть позичила кошти. Ми констатували, що шахрай перебував у міжнародному розшуку, але надії на повернення грошей нашою землячкою сумнівні. Тим не менше, такі випадки у нас рідкісні. Ці шахраї націлені на одиноких жінок із Європи, США, Канади. Чому? Нігерійці англомовні і можуть себе позиціонувати, як американці. Та наше населення для них не є платоспроможним, бо статки українців низькі. Їм вигідніше ошукувати мешканок багатих держав, бо якщо для нас тисяча доларів – це космічні гроші, то для француженки, наприклад, це невелика сума. Тож вони вивчають інформацію про людину, її платоспроможність, якщо з’ясовується, що гроші в неї є, налагоджують контакт і діють.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 квітня.

zakarpatpost.net