Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз почалися весняні ремонти доріг.

Десь – косметичні, десь – капітальні.

Буковельська дорожня фірма «ПБС» здійснює капітальний ремонт дороги Берегово – Бадалово – Вари – Боржава, який розпочали минулого року. Зокрема, продовжуються ремонтні роботи у Берегівському районі.

Наразі лагодять відрізок від села Гать бо Берегова.

Ремонтники наносять суцільний шар асфальту і виглядає дорога надійно. Працює потужна сучасна техніка із Київської області.

Саме так варто лагодити й інші автошляхи, а не латати ями.

Віртуальне кохання. Часом жінки потрапляють на гачок шахраїв, які виманюють від них кошти, обіцяючи одружитись. Як правило, це стосується громадян Нігерії, які прикидаються моряками або американськими військовими. Чи були такі заяви?

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з начальником відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Карпатського Управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Михайлом ТАНЧИНЦЕМ.

Так. Я зіштовхувався з таким. Через Western Union мешканка Ужгородського району перекинула шахраю значну суму грошей. При чому жінка навіть позичила кошти. Ми констатували, що шахрай перебував у міжнародному розшуку, але надії на повернення грошей нашою землячкою сумнівні. Тим не менше, такі випадки у нас рідкісні. Ці шахраї націлені на одиноких жінок із Європи, США, Канади. Чому? Нігерійці англомовні і можуть себе позиціонувати, як американці. Та наше населення для них не є платоспроможним, бо статки українців низькі. Їм вигідніше ошукувати мешканок багатих держав, бо якщо для нас тисяча доларів – це космічні гроші, то для француженки, наприклад, це невелика сума. Тож вони вивчають інформацію про людину, її платоспроможність, якщо з’ясовується, що гроші в неї є, налагоджують контакт і діють.

В Ужгороді є багато сакур, є ясен Масарика, є чимало різних родзинок, у тому числі – міні-скульптур, але дерева бажань немає.

У той же час під час цвітіння сакур, яке вже розпочинається, було б дуже доречним встановити залізну сакуру, біля якої гості та й місцеві змогли б фотографуватися протягом цілого року.

Але туристів ми чекаємо, а для цього потенціал використовуємо не на повну потужність.

А в Києві дерево бажань “посадили” ще у 2014 році.

Незвичайна кована скульптура розташована в центрі столиці в парку на Хрещатику. Її висота 4,5 метра і вона має вагу майже дві тонни.

Яка вартість турів на Закарпаття? Чи вони є доступними для українців?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Ми аналізували у 2018 році середні витрати нашого туриста. Так от середній чек нашого туриста в день складає 860 гривень. Яка це цифра? Відносно невелика. Наша задача працювати над її збільшенням. Наша – це області. і це збільшення повинно відбуватися не шляхом підвищення ціни, а через розширення самого туристичного продукту. У нас багато туристів вихідного дня, і їх чек є звісно меншим, втім у сфері оздоровчого туризму цей чек – вищий.

Питання туру – воно абстрактне з точки зору оцінки його вартості, коли не обговорювати щось більш конкретне.

За тиждень Закарпаття почне вкриватися “ковдрою” з ніжних рожевих пелюсток сакури.

Про це розповів експерт із закарпатського туризму Максим Адаменко в Facebook, пише Укрінформ.

“Вже за тиждень на Закарпатті розквітнуть сакури! Пік цвітіння очікується в період 15-20 квітня”, – повідомив Адаменко.

Також він зазначив, що з 2018 року Мукачево було оголошено столицею сакур Закарпаття.

“Чому? Тому що в Мукачеві росте “скажена сакура”, яка цвіте першою у році. На вулицях міста висаджено понад 1000 молодих і старих дерев сакури, в Мукачеві розташована найдовша на Закарпатті (понад 1300 м) вулиця з сакурами та ростуть найстаріші сакури області, висаджені чехами у 1926 році”, – написав Адаменко.

Закарпатці, ніби знаходяться у якомусь летрагічному сні чи дурмані… і не бачать, що роблять.

Рятувальники постійно попереджають про небезпеку, але слухати їх мало хто хоче.

Лише протягом цього тижня загорання зафіксовані в Ужгороді, в Ужгородському районі, у Мукачівському районі, у Хусті, на Берегівщині та в інших куточках області.

Невідомо, чим думають палії, адже вони вбивають як тварин, що лише оговтуються від спляки, так і рослинність та і самих себе, адже під час горіння сухостою у повітря виділяється отруйна сполука діоксину, важкі метали та пестициди, що просто повільно вбивають організм.

Стільки сміття в Ужгороді – це просто нонсенс.

І нанесли його туди не Андріїв, не Порошенко і не Зеленський, а самі ж ужгородці.

На вулиці Романа Шухевича (колишня Лавріщева) розгрібають сміттєві завали. Вже вивезли 10 контейнерів непотребу, а його ще там стільки, що й 100 вантажівок буде замало.

Завтра в Ужгороді велике прибрання.Керівники обслуговуючих підприємств повинні забезпечити прибирання, впорядкування, озеленення закріплених за ними територій, дитячих та спортивно-ігрових майданчиків.

Підприємства, установи, організації всіх форм власності, приватні підприємці – провести комплекс робіт із озеленення, збору та вивезення сміття з власних і прилеглих територій.

Ужгородців також просять навести лад на прибудинкових територіях”, – йдеться у повідомленні.

У Львові відкриється виставка Емми Зайцевої.Газета «Неділя Закарпатські новини» – інформаційний партнер персональної виставки.

Сьогодні у Львові на запрошення Галереї сценографії буде представлено персональну виставку робіт головного художника Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої.

В експозиції представлені авторські творчі роботи різних років – ескізи костюмів, макети декорацій, театральні афіші, театральні костюми, головні убори до закарпатських вистав різних років.

Ім’я Емми Зайцевої добре відоме любителям мистецтва: ось уже 20 років поспіль вона є головним художником обласного муздрамтеатру, автором сценографії до багатьох вистав та концертів не тільки в обласному центрі Закарпаття, а й Києві, Ашхабаді, Рівному, Мукачеві, Одесі.

zakarpatpost.net