Погода у Закарпатті на сьогодні, 7 квітня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11 удень – +20 градусів.

Хмарна погода протримається  увесь день. Вночі та вранці очікується дощ.

У Хусті – +8 уночі і  +20 удень. Майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Воловці – +7 уночі і  +15 удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Нічний сильний дощ вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Сваляві – +8 уночі і +17 удень. Похмура погода буде триматися у Сваляві не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Вночі йтиме сильний дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +8, денна – +19.

Незважаючи на те, що вранці небо вкриють хмари, день та вечір у Тячеві обіцяють бути ясними. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +11, денна – +20.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі йтиме дощ, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі – +7, удень – +16.

У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +20. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі буде дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +15. Ввечері у Міжгір’ї на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Уночі буде дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Рахові – уночі  +5, вдень – +13. До самого вечора у Рахові буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Без опадів.

7 квітня відзначається свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. “На Благовіщення весна зиму поборола”, – вважають в народі, хоча відомі і благовіщенські морози. У цей день відбувається третя зустріч весни. Якщо 7 квітня вітер, іній і туман – до неврожайного року. Якщо сніг на дахах є, так буде він ще через місяць у полі. Якщо Благовіщення холодне – слід чекати сорок ранкових морозів. На Благовіщення гроза – до теплого літа. Небо безхмарне, сонце яскраве – бути літу грозовому; відлига – багато морозів попереду. Якщо на Благовіщення ніч тепла – весна рання буде. Для рибалок це хороший день – на Благовіщення риба добре клює.

Народні прикмети на 7 квітня

  1. Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
  2. Якщо 7 квітня ще лежить на дахах сніг, то і на 1, і на 6 травня він у полі буде.
  3. Який цей день – такий і кінець місяця.
  4. Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень – середня, якщо ясно ввечері – пізня.
  5. Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.
  6. Ніч проти Благовіщення. Якщо вона тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі – рік буде врожайний, якщо наполовину висохне – на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне – буде мокре літо.
  7. Якщо на Благовіщення дуже тепло, то на Великдень буде холодно.
  8. Благовіщення без ластівок – холодна весна.
  9. Якщо з’являться жаби і зникнуть, то стільки ще буде холодно.
  10. На Благовіщення гарна погода – гарний врожай.
  11. Якщо ввечері зоряно, то вродять коноплі.
  12. Якщо на Благовіщення летить сніг – літо неврожайне.
  13. Якщо на Благовіщення півень на порозі нап’ється, то на Юрія (6.05) віл напасеться.

zakarpatpost.net