АНОНС. Як закарпатка стала бабусею у 34 роки

Те, що закарпатки рано народжують – ні для кого не секрет, але мало в області таких, хто у 34 роки вже є бабусею.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Утім, виявляється, є в нас навіть такі. Про одну з таких молодих бабусь розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» Людмила з Ужгорода.

Якось я сиділа на лавиці біля будинку і насолоджувалася лагідними променями сонця. У затінку дерева біля будинку завжди приємно спостерігати за дітьми. Малечу я дуже люблю, сама народила трьох синів і доньку. У дворі знаю всіх, навіть молодь охоче розповідає мені і про себе, і про всіх близьких.

Того дня діти бавились у пісочниці, розважалися на  гойдалках. Мені здавалося, що я потрапила кудись у дитсадок. Раптом до мене підбіг сусідський хлопчик Макс. У нього на пальчику була маленька божа Оленка.

«Дивіться, – щасливо щебетав він. – Вона з неба прилетіла, щоб зі мною познайомитись. Там їх багато, вони живуть на райдузі».

А хто тобі це сказав?» – поцікавилась я у Макса.

«Мама. Вона це розповіла ще тоді, коли я малим був!» – гордо вимовив чотирирічний малюк.

Раптом до нас підійшла якась симпатична молода жінка. На вигляд їй було років 30. Висока струнка блондинка а шкіряній сукні, червоній куртці та чорних туфлях на підборах одразу ж звернулася до хлопчика:

«Ти куди втік? От який маленький, а вже жінки тебе цікавлять», – усміхалась до мене вона.

«Це – тьотя Люда, наша сусідка», – представив мене, наче дорослий чоловік ,Максим.

Я дивилася не незнайомку і не могла уторопати, хто вона така. Настя, мама хлопчика, подруг не мала, багато працювала, крутилася як білка в колесі. Деколи до них додому приходила її сестра з чоловіком, але їх я знала. Квартиру в нашому будинку вони купили десь півроку тому, тож, як гадала я, може таки це хтось із її знайомих. Але вона ніколи раніше не відпускала сина гуляти з чужими людьми… Тож, ймовірно, молодиця була якоюсь далекою родичкою. Раптом незнайомка перервала мої роздуми і сама вирішила представитись.

«Я – Ніна, бабуся Макса!» – відрапортувала вона.

Я була добре знайома з Оксаною, мамою Насті. Із села на Тячівщині вона приїжджала до доньки рідко, але кілька разів гостювала у молодого подружжя. А от маму  Андрія я насправді ніколи не бачила.

«Не може бути!» – вирвалося з мене.

«Так, так, – сказала жінка. – Я вас розумію».

«Але ж якби я вперше побачила Максима, я б подумала, що ви – його мама. Невже ви мати Андрія?» – поцікавилася в неї. – І скільки ж вам років? Як таке взагалі може бути, щоб бабуся була настільки молодою і гарною?»

«38, – сказала вона. – Коли народився малий, було 34. Так, знаю, я ще й сама можу бути мамою. Але так склалося життя».

Що розповіла Ніна? Як так склалося, що її мати стала прабабусею у 51 рік? Чому вона не хотіла прийняти невістку?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 квітня.

zakarpatpost.net