Великоднє медове печиво. Здивуйте гостей

Наближається світле свято Воскресіння, а з ним – і передсвяткові клопоти. Потрібно не лишень навести лад в оселі, але й підготувати головні символи Великодня – паску, м’ясо, сир тощо. Звичайно ж, все необхідне для кошика можна купити, та є й такі господині, котрі віддають перевагу домашнім смаколикам.  Сьогодні газета «Домашня кулінарія» поцікавилася у закарпатських ґаздинь, які у них секрети приготування страв на великодній стіл.

Великоднє медове печиво

Вам знадобиться:

5 ст. ложок меду

4 яйця (1 білок – для глазурі, решта – у тісто)

склянка цукру

3 ст. ложки вершкового масла

3 склянки борошна

2 ч. ложки соди

200 г цукрової пудри

0,5 ч. ложки лимонного соку (для глазурі, але можна і без нього)

Розтоплюємо на водяній бані мед, масло і цукор. Додаємо соду і розмішуємо 2 хвилини. Додаємо яйця і борошно, замішуємо тісто. Воно повинно бути досить м’яким, але не липнути до рук. За бажанням можна разом з борошном додати спеції – корицю, кардамон, імбир, цедру лимона.

Посипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто завтовшки 0,5 см, вирізаємо фігурки з тіста. Можна зробити у формі яйця, зайців, метеликів – залежить від того, які формочки для печива у вас є.

Викладаємо печиво на деко і випікаємо в розігрітій до +1800С духовці до злегка коричневого кольору. Печиво випікається досить швидко, стежте за духовкою.

Глазур робиться дуже просто. Збиваємо у глибокій мисочці білок, додаємо до нього лимонний сік і частину цукрової пудри. Повинна вийти суміш по густоті як сметана.

Ділимо глазур на 3-4 частини і фарбуємо. Якщо у вас немає харчових барвників, скористаємося тим, що є під рукою. Буряковий сік, морквяний сік, зеленка. Додайте по крапельці в різні мисочки, розмішайте і отримаєте глазур різних кольорів.

А тепер розмальовуємо печиво. Можна це зробити за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою, а можна викласти глазур у файловий пакетик і трішечки відрізати його куточок. Печиво можна покрити білою глазур’ю, а кольоровою малювати візерунок.

Більше рецептів до Великодня читайте у газеті «Домашня кулінарія»

У продажу із 5 квітня.

 zakarpatpost.net