Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Кого шукають на ринках праці Закарпаття роботодавці, в якій сфері пропонують  найбільше вакансій, скільки готові платити закарпатцям і на яких умовах запрошують працювати наших земляків за кордон? пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Відповіді на всі ці питання можна знайти у газеті «Робота та навчання».

Зараз персонал шукає багато фірм, кваліфіковані спеціалісти потрібні у всіх сферах. Однак, як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», найбільш затребуваними є швачки,  продавці, кухарі, помічники кухарів, бармени, будівельники, торгові представники, прибиральниці.

Саме їх запрошують на роботу найчастіше.

Крім того, роботодавці шукають далекобійників, автослюсарів, касирів, покоївок, нянь, кондитерів, працівників у теплиці, спеціалістів у готельні комплекси. Є в Ужгороді і чимало різних вакансій для водіїв, працівників деревообробної галузі, бухгалтерів, операторів лотерейного клубу, фрезувальників, диспетчерів, працівників автостанцій, медсестер. Можуть знайти собі роботу в Ужгороді і механіки, вантажники, охоронці, столярі, і вахтери, і різні підсобні робітники, і працівники у рибні цехи, і електрики, і сантехніки.

Відома “плювачка” тепер дошкулятиме ужгородцям та гостям міста

Прекрасний “подарунок” отримав Ужгород від Мукачева напередодні туристичного буму в період цвітіння сакур.

В самому серці історичного Ужгорода, на “хресті” Волошина та Корзо тепер сидить психічно хвора жінка, яка плюється на перехожих та поливає їх сечею, пише prozak.info

Як ми розповідали, ця жінка вдає з себе інваліда і сидить на інвалідному візку, а інколи навіть одягає на себе гіпс, хоча він їх зовсім не потрібен.

Ця жінка стала справжньою бідою для мукачівців і лише в травні минулого року завдяки муніципалам та співробітникам соціальних служб її вдалося відправити на огляд до психіатра.

Яким чином жінка знову взялася за своє і знаходиться серед людей – невідомо. Чому вона переїхала до Ужгорода – також невідомо. Відомо лише, що наші соціальні служби та муніціпали не будуть такими рішучими, як мукачівські і тепер в центрі Ужгорода буде своя “родзинка”.

Ну а ужгородцям потрібно знати, що ця жінка не інвалід. Подивіться відео, на якому вона просто стоїть біля візка.

У Реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП «Синевир» фахівці провели черговий огляд ведмедів, зробили загальний аналіз крові і здійснили ультра-звукову діагностику та вимірювання очного тиску.

Про це повідомив Національний природний парк “Синевир”

“Окремим ведмедям проведено стоматологічні маніпуляції. За словами начальника центру бурих ведмедів Ярослава Бундзяка, посприяв у важливому заході фонд «Міжнародна організація Лоуренса Ентоні», який очолює Лайнел де Ланге”, – йдеться у повідомленні.

У нас багато фестивалів. Але чи достатньо?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Фестивалів у нас багато. Кажуть, навіть забагато. Колоритні, спеціальні, традиційні, не надумані. Але питання якості, смугастих різнокольорових наметів, вічних шашликів поряд із чисто винним чи чисто сирними фестивалями, відсутність елементарної інфраструктури під час цих заходів трохи відлякують туристів. Фестиваль має мати концепцію (задум) і змістове наповнення. Якщо він туристичний. А якщо це день села, чи міста, то як громада вирішить, так хай і організовує його.

У зв’язку зі святкуванням християнами Великодня за Григоріанським календарем для всіх мешканців Закарпаття, незалежно від конфесійної приналежності, 22 квітня буде вихідним днем. Відповідне розпорядження підписав Геннадій Москаль.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Згідно з документом, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій рекомендовано перенести робочий день із понеділка, 22 квітня 2019 року, на суботу, 25 травня 2019 року.

Нагадаємо, що католицький Великдень цього року відзначають 21 квітня.

Сьогодні після 10-ї години ранку в с.Копинівці (Мукачівський район) під час організованих сільською радою земляних робіт біля каналу екскаватор пошкодив газопровід середнього тиску.

Спрацювала система аварійної безпеки, тому частина села (135 дворогосподарств) тимчасово залишається без газу.

На місці вже працюють ремонтники ПАТ «Закарпатгаз», до кінця дня наслідки аварії будуть усунуті, а гозопостачання відновлене в повному обсязі.

6 квітня о 09:09 ужгородським рятувальникам повідомили про пожежу на вулиці Центральній, що у селі Пацканьово. Горіла надвірна споруда (хлів). На момент прибуття вогнеборців 14-ї та 16-ї державних пожежно-рятувальних частин площа пожежі сягала близько 20 кв. м, а через щільну забудову існувала імовірність перекидання вогню на житловий будинок власників. Вогнеборці оперативно локалізували пожежу  о 09:53 та об 11:11 повністю ліквідували її врятувавши тим самим будинок від пожежі.

Не встигли ужгородські бійці ДСНС перепочити, як о 12:25 до них надійшов черговий виклик на пожежу. Цього разу загорання виникло у надвірній споруді (хліву) на вулиці Гагаріна, що у селі Баранинці. Над ліквідацією працювали 8 рятувальників та дві одиниці техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород. О 12:46 загорання локалізували, а о 12:58 ліквідували повністю, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області

Третя надвірна споруда загорілася на вул. Угорській, с. Балажер  Берегівського району.  Сповістили рятувальників про це о 13:10 06 квітня. На місце пожежі прибули вогнеборці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово та добровільної церковної пожежної команди с. Дерцен Мукачівського району.

У добу Інтернету закарпатці активно знайомляться через газету. Завдяки рубриці «Клуб знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення», вже тисячі людей знайшли свою долю і зараз щасливі зі своєю другою половинкою.

Тож хто зараз найбільш активно шукає партнера? Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», найчастіше шукають жінок чоловіки. Від них приходить у 3-4 рази більше оголошень.

Цікаво, що вік чоловіків, які бажають познайомитись у середньому 40 років. Але є оголошення і від 24-річних, і від тих, кому 30, 35, 38, 42, 45 років, але є й старші, 51, 55, 59, 60, навіть 72 роки. Загалом бажають знайти супутницю досить молоді представники сильної статі.

Вік жінок старий – у середньому 50 років. Але також шукають партнера 42-річні, 55-річні, 60-річні, і навіть 70-річні. Майже всі вони або розлучені або вдови. Взагалі неодружених раніше жінок, які шукають чоловіка, дуже мало. У більшості є діти, часто – вже дорослі. Багато хто готовий поділитись теплом і із чужими дітьми, якщо вони в чоловіка є від попереднього шлюбу. Також дуже часто в оголошеннях представниці прекрасної половини акцентують на своєму стані здоров’я, наголошуючи, що вони здорові та повні сил.

Переважно у всіх оголошеннях закарпатці вказують серйозність власних намірів і в багатьох просять перед зустріччю вислати фото. Отже, шукайте і знаходьте свою другу половинку – «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» завжди радий вам у цьому допомогти.

zakarpatpost.net