Нині – День братів і сестер: історія свята

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва – Siblings Day (National Siblings Day).

День братів і сестер відзначається в різних країнах світу 10 квітня. І це чудовий привід згадати про те, що на Землі є близька споріднена душа, пише Коліжанка.

Це, поки що, не дуже відоме свято, виникло для того, щоб продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв’язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є по відношенню один до одного брати і сестри.

Сама по собі традиція вшанування теплих стосунків брата і сестри, протягом усього життя існувала у багатьох народів. В Індії й сьогодні є відповідне національне свято – Ракша-бандхан.

Ідея заснування цього свята належить Клаудії Еварт, яка втратила своїх рідних брата й сестру в ранньому віці. В пам’ять про них Клаудія вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня – День народження її сестри.

Головна ідея свята полягає в підтримці теплих відносин, згуртуванні сім’ї. Тому громадські організації та активісти проводять в цей день майстер-класи, виставки, концерти та інші святкові заходи, влаштовують акції, фестивалі.

zakarpatpost.net