Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

У селі Тийглаш між Ужгородом та Чопом  поля вкриті незвичним космічним покривалом.

То не сніг із неба, а сонячні батареї.

Їх багато.

Вигляд, ніби людина раптово потрапляє на місячний кратер.

Така альтернатива міні-ГЕС вважається найкращою.

По-перше, такий вид енергії відновлюваний, по-друге, безпечний для природи, по-третє, вигідний.

Наразі електростанція в селі Тийглаш уже найбільша в Україні. Там уже встановили понад 67 тисяч сонячних панелей потужністю 21,14 МВт.

Крассула, товстянка, грошове дерево – одна з найрозповсюдженіших рослин на наших підвіконнях. За твердженням фітотерапевтів, ця рослина виробляє біологічно активні речовини, які покращують середовище проживання, що позитивно впливає на організм людини. Очищаючи повітря, грошове дерево сприяє зниженню фізичної та психологічної втоми. Також воно має антивірусну активність, завдяки чому є профілактикою респіраторних захворювань, пише популярні на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Пам’ятайте: застосовувати сік товстянки можна тільки зовнішньо.

Грошове дерево родом з теплих країн. Безліч різновидів товстянки зростає на півдні Африки, в Австралії і на Мадагаскарі. У домашніх же умовах вирощують товстянку деревоподібну, яку і називають грошовим деревом і використовують в якості зеленого лікаря.

Товстянка деревоподібна насправді нагадує деревце. Ця рослина з товстим здеревілим стовбуром і густою кроною м’ясистого зеленого листя. У кімнатних умовах грошове дерево цвіте рідко. А якщо це і відбувається, то лише після п’ятого року життя рослини.

У селі Ганичі розвалюється єдиний на два села та майже десять тисяч жителів будинок культури.

На будівлі протікає дах, тому всередині обвалюється стеля, а зі стін сиплеться штукатурка.

Через аварійну покрівю вже довелось зачинити кінозал і танцювальний клас.

Щоб не промокав паркет, воду у єдиному працюючому приміщенні збирають у горщики та миски.

Попри занедбаний стан єдиний на два села заклад культури продовжує працювати. Хоча там немає жодного ноутбука чи комп’ютера.

Голова ОДА прокоментував заяви мешканців Петрова на Виноградівщині щодо жахливого стану міжнародної траси М-26

Його відповідь оприлюднила прес-служба Закарпатської ОДА

–  Я особисто вже неодноразово роз’яснював мешканцям Закарпаття особливості реформи в дорожній галузі й перепідпорядкування автомобільних доріг різним структурам. Зараз роз’яснюю публічно ще раз – для мешканців с.Петрово Виноградівського району, котрі пишуть у соцмережах, наче я погано прийняв їх у облдержадміністрації. Отже, внаслідок реформування дорожньої галузі постановою Кабінету міністрів України на баланс обласної державної адміністрації передані дороги обласного й районного значення. Комунальні дороги як і раніше залишилися на балансі сіл, селищ, міст і об’єднаних територіальних громад, а міжнародні, національні, регіональні й територіальні дороги знаходяться на балансі Міністерства інфраструктури України (конкретніше – в Службі автомобільних доріг України). Мешканці с.Петрово перед тим, як іти в облдержадміністрацію, могли спокійно прийти до свого сільського голови й спитати, на чиєму балансі знаходиться їхня дорога. Оскільки вони не пішли до нього, пояснюю я: дорога М-26 «КПП «Вилок» – Вилок – Неветленфолу – КПП «Дяково» протяжністю 18,9 кілометрів, яка пролягає через Петрово, є міжнародною дорогою державного значення й перебуває на балансі Служби автомобільних доріг Міністерства інфраструктури України. До дорожньої реформи на капітальний ремонт цієї дороги в 2016 році було виділено 62 мільйони гривень, а в 2017-му – 58 мільйонів гривень.

У селі Брід Іршавського району учора ввечері сталася ДТП: «ВАЗ-2106» зіткнувся з «Volkswagen Gоlf». Коли на місце події прибули працівники групи реагування патрульної поліції, то виявили, що водій «ВАЗ», житель села Підгірне Іршавського району, перебуває в стані алкогольного сп’яніння. В лікарні у нього виявили 2,0 проміле алкоголю. На правопорушника склали адмінпротоколи за скоєння ДТП і за керування в стані алкогольного сп’яніння.

Ще одна ДТП сталася у Великому Березному, де зіткнулися автомобілі «Аudі» та «ВАЗ-2109». Коли на місце пригоди прибули працівники групи реагування патрульної поліції Великоберезнянського району, то з’ясували, що обидва водії перебувають в стані алкогольного сп’яніння. На них складено відповідні адмінпротоколи.

Водія незареєстрованого скутера поліцейські зупинили в селі Верхнє Водяне  Рахівського району. Місцевий житель був у стані алкогольного сп’яніння, але від проходження медосвідування відмовився. На правопорушника склали відповідні адмінпротоколи.

У Дубовому на Тячівщині вночі працівники групи реагування патрульної поліції зупинили для перевірки автомобіль марки «Меrсеdеs», який виконував незрозумілі маневри. За кермом перебував житель села Калини Тячівського району в стані  алкогольного сп’яніння. Водійського посвідчення чоловік не надав, від проходження медосвідування відмовився. На правопорушника в присутності свідків склали відповідні адмінпротоколи та відсторонили його від керування.

Засідання суду у справі Аніти Білей відбулося сьогодні у в Ужгороді.

Під час судового розгляду, обвинувачені причетність до вчиненого не заперечували, вину визнали та щиро розкаялися, повідомляє “Перший.com.ua”.

Зрештою, суд призначив обом обвинуваченим покарання у вигляді позбавленням права займатися певною діяльністю, також обвинуваченим призначили штраф у розмірі 11 тисяч 904 гривень.

Разом з тим, друзі та волонтери, які прийшли на захист потерпілої обурені вироком суду.

У добу Інтернету закарпатці активно знайомляться через газету. Завдяки рубриці «Клуб знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення», вже тисячі людей знайшли свою долю і зараз щасливі зі своєю другою половинкою.

Тож хто зараз найбільш активно шукає партнера? Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», найчастіше шукають жінок чоловіки. Від них приходить у 3-4 рази більше оголошень.

А що закарпатці хочуть бачити у своїй обраниці?

Передусім для чоловіків має серйозне значення, аби супутниця не була сварливою, аби була ніжною, спокійною, психічно врівноваженою, але найголовніше – аби була вірною і не зраджувала. Цей пункт присутній у дуже багатьох оголошеннях. Багато хто хоче мати спільних дітей, дехто – конкретно сина. Також для закарпатців важливо, аби жінка не мала надмірної ваги, схильних до повноти просить не турбувати практично кожен третій чоловік. Для багатьох важливе і почуття гумору. Також багато хто шукає або низьких жінок, або середнього зросту, багатьом подобаються тендітні. Крім того, окремим закарпатцям потрібна саме працьовита жінка, комусь – без релігійного фанатизму, а комусь навпаки – саме віруюча (конкретно – православна), більшості – симпатична, з гарною фігурою, акуратна, охайна, а також щира, без комплексів. Цікаво, що кулінарні здібності майже нікого не цікавлять. Також дехто вказує, що його обраниця може мати дитину, багато хто ставить вимогу, аби вона була згідною на переїзд. А ще дехто готовий одружитися на жінці з фізичними вадами, головне для багатьох також інтелектуальне спілкування.

Переважно у всіх оголошеннях закарпатці вказують серйозність власних намірів і в багатьох просять перед зустріччю вислати фото. Отже, шукайте і знаходьте свою другу половинку – «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» завжди радий вам у цьому допомогти.