Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Танці на пілоні у закарпатському тижні: перемоги і поразки

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Ми увійшли у черговий передвиборчий період… Зашкал політичних баталій потроху поступається подіям, що гойдають наші емоції у діапазоні відчай-щастя! Власне, як упродовж усього життя, попри наявність у ньому виборів! І, до речі, до якого «кольору» емоцій належить та чи інша інформація, обирати нам!

Хто закарпатців примушує встромляти пальці в розетку

Тиждень-півтора після першого туру президентських виборів минули намарно. Публіка все більше розчаровується у власному виборі, відбувається поляризація електорату.

Чому закарпатські чиновники найдорожчі в Україні

У найменшій і найбіднішій області держави зарплати чиновників шокують

Закарпатці активно обговорюють декларації чиновників. І знову наші земляки цікавляться, скільки отримують ті, хто фінансується  із бюджету, тобто фактично за кошти платників податків.

Наголосимо, що в Закарпатській обласній раді керівний склад має заробітні плати одні з найбільших в Україні.

Як закарпатець хотів стати богообраним за 2 мільйони доларів

Нарешті довгоочікуване весняне тепло викликало цвітіння аличі, абрикосів та магнолій. Ніжно-рожева та біла краса і неповторні аромати додали людям натхнення, бажання жити та творити добро. Вилетіли бджоли, загули над квітками і понесли перші краплини меду у свої вулики. Співають коти, іржуть коні, мукають корови, молодь поспішає на вечори відпочинку у клуби та ресторани – усе радіє сонцю і прагне продовження свого роду. Адже коли, як не у квітні, найкраща пора для таких дум і прагнень!

Чому дикі тварини покинули ужгородську «Кірпічку»

А новий господар знає всі дороги та всі таємниці озера

Без лебедів «Кірпічка» зовсім осиротіла. Хоч надворі весна, природа прокидається, та чогось біля озера дуже не вистачає.

Яка унікальна тварина є на Закарпатті, за вбивство якої у Китаї – смертна кара

Закарпатські левенята Льова та Лола за шматок м’яса готові посваритися між собою

Сiрi степовi, карпатськi, чорнi канадськi, бiлi полярнi вовки, оленi, косулi, понi, форель, вiслюк та навiть тигри та леви. Це все – мешканці еко-парку «Долина вовків», що на Міжгірщині. Кому ж не хочеться побувати поруч із хижаками, які зовсім не бояться людей? І така екзотична мрія є реальною вже більше року. У минулому році в селі Синевирська Поляна відкрився унікальний міні-зоопарк, де за тваринами дбають, їх люблять, ними опікуються. Побував у цьому дивовижному місці і журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

Як закарпатці в давні часи зцілювалися за допомогою знахарів, баїль, примівників

Василь КОРОЛЬ розповів про дивні та страшні лікувальні традиції наших предків 

Кажуть, що на Закарпатті немає села, де б не було босоркані. Є вони і в містах, тільки там їх звуть екстрасенсами. Не всі вони роблять зло і наводять страшні чари та забирають здоров’я в інших. Сьогодні ми поговоримо про народних цілителів – тих, що лікують людей.

Через що жорстко побилися двоє закарпатських пенсіонерів

Сварки через межу для закарпатців – майже звичне явище. Через невеликі земельні ділянки люди не просто сваряться, але й часто застосовують кулаки.

Закарпатець лупасив батька палицею від лопати, а після – встромив  ножиці йому у живіт

Сімейна сварка у Виноградівському районі закінчилась тим, що син мало не відправив на той світ рідного батька.

Як з’ясували поліцейські, під час спільного розпивання алкогольних напоїв між 33-річним чоловіком та його 58-річним батьком виник конфлікт. У ході бійки молодиик спричинив батькові серйозні тілесні ушкодження.

Закарпатець схопив дружину за волосся і товк кулаками, душив її та розбив їй ніс

Рідні стверджували, що поки він був на заробітках, вона зустрічалася з іншими 

Чому закарпатці, розлучившись, продовжують жити разом? Виправданням не можуть бути ні діти, ні спільне майно, бо якщо між людьми виникли непорозуміння, потрібно кожному починати окреме життя. Розбиту тарілку, як кажуть, не склеїти. І часто такі стосунки нагадують життя після смерті. Тобто не просто між колишнім подружжям взаємини не ладяться.

Як закарпатська бомжиха Воліка користувалася шаленою популярністю у чоловіків

Часом ми дивуємося, як люди, які ведуть неправильний спосіб життя, можуть користуватися популярністю у протилежної статі. Але, як не дивно, таке буває. Кажуть, кожному – своє… але не завжди.

Як закарпатська баба Анця на свинячих стейках гадати начала

Зажурилася баба Анця: весна на календарі – треба і город орати, і розсаду купити, і на Великдень подарунків прикупити, і до хати щось придбати… а грошей не вистачає, та й продати не дуже є що.

Як закарпатцям правильно вживати найсмердючіший у світі фрукт

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує  вражати та знайомити закарпатців із незвичними фруктами. Зараз на ринках та в магазинах їх дуже багато. Утім є один такий, що особливо привертає увагу.  Схожий він на великого колючого їжачка. Ось саме це «чудо природи» носить незвичайну назву – дуріан.

Закарпатці можуть поласувати джекфрутом, який має протиракові властивості та позитивно впливає на потенцію

Стільки екзотів, як зараз, у нас не було ніколи. Утім про більшість із них багатьом майже нічого не відомо, або відомо дуже мало. Тому газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує розповідати закарпатцям про найцікавіші фрукти.

Закарпатська театральна  художниця представила роботи у Львові

На запрошення єдиної в Україні Галереї театральних художників (Галереї сценографії) у Львові відбулося відкриття персональної виставки заслуженої діячки мистецтв, головної художниці Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру Емми Зайцевої.

Перша на Закарпатті Повний Кавалер Ордена Княгині Ольги відзначає ювілей

15 квітня Світлана Мітряєва – перший на Закарпатті Повний Кавалер Ордена Княгині Ольги, заслужений діяч науки і техніки України – відзначає свій Ювілей

Світлана Іванівна Мітряєва добре відома за межами не лише Закарпаття, а й цілої України. Радниця директора Національного інституту стратегічних досліджень знана як один з найпалкіших борців за реальну і всеохоплюючу євроінтеграцію України.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 квітня.

zakarpatpost.net