Чи загрожує Москалю звільнення?

Неочікувано для всіх, чинний президент з’явився вчора на ток-шоу «Право на владу».
Порошенко з’явився на телеканалі, що належить Ігорю Коломойському, аби запросити Зеленського на дебати в студії телеканалу. Але Володимир Зеленський повідомив телефоном, що він у Франції, і фізично бути в студії не може.

Коротка розмова обернулася скандалом. Володимир Зеленський в підсумку кинув слухавку.

Потім до розмови телеведуча Наталя Мосейчук запросила звільненого Порошенком губернатора Одеської області Степанова.

Максим Степанов повідомив, що пов’язує своє звільнення виключно з результатами виборів першого туру.

Петро Порошенко в різкому тоні відповів, що одесити дали свою оцінку.

«Країна дала оцінку мені. І я в другому турі повинен довести, що я зробив необхідні висновки. І країна, і Одеська область дали оцінку вам (Степанову), і ця оцінка мене як президента, який веде політичну діяльність, не влаштовує. Це компетенція повноважень і відповідальність президента – ваша діяльність. Так не буде, коли президент відповідає перед усією країною, коли президент буде вибачатися за кадрові помилки, але при цьому немає можливості ніяк відреагувати на діяльність голови ОДА, якою незадоволений народ, – а значить, незадоволений президентом. Я очікував, що спільною, ефективно налагодженою роботою ми повинні отримати більший результат. Але це вільне волевиявлення громадян. І я приймаю це голосування. Більш того, я прочитав цей сигнал і я підкреслю: Порошенко помилки виправить. І в кадровій політиці, і у стратегічній комунікації», – заявив Петро Порошенко.

Чи означають слова президента України те, що ті голови ОДА, де результат у чинного президента був незадовільно низький, полишать свої посади?

Порошенко дав чітко зрозуміти, що так. «Оцінка, яку дали виборці чинній владі, це оцінка не лише президента, а й роботи голови ОДА», – наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що у Закарпатській області Зеленського підтримали 38,35% виборців, Порошенка – 11,39%.

Після першого туру виборів, Геннадій Москаль заявив, що такої спокійної, без скандалів і провокацій передвиборчої кампанії, як теперішня на Закарпатті, він не пам’ятає.

Журналіст Олександр Гаврош на Радіо Свобода, в рубриці «Точка зору» заявив, що ставка Геннадія Москаля на угорські організації, для яких він став своєрідним адвокатом у дискусії з Києвом провалилася.

– Через таку нав’язливу «пробудапештську» позицію очільник краю не тільки позбувся підтримки в українських націонал-демократичних сил, але навзамін не здобув симпатії місцевих угорців, – каже Олександр Гаврош. Найменше голосів Порошенко здобув у Берегівському районі, де угорців 75%. Тут Зеленський набрав 51%, а чинний президент у десять разів менше.

Тож, чи будуть звільнені більшість голів ОДА, які провалили результати виборів у першому турі, зокрема і голова ОДА Закарпаття, дізнаємось можливо ще до другого туру голосування.

zakarpatpost.net