АНОНС. Яка унікальна тварина є на Закарпатті, за вбивство якої у Китаї – смертна кара

Закарпатські левенята Льова та Лола за шматок м’яса готові посваритися між собою

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Сiрi степовi, карпатськi, чорнi канадськi, бiлi полярнi вовки, оленi, косулi, понi, форель, вiслюк та навiть тигри та леви. Це все – мешканці еко-парку «Долина вовків», що на Міжгірщині. Кому ж не хочеться побувати поруч із хижаками, які зовсім не бояться людей? І така екзотична мрія є реальною вже більше року. У минулому році в селі Синевирська Поляна відкрився унікальний міні-зоопарк, де за тваринами дбають, їх люблять, ними опікуються. Побував у цьому дивовижному місці і журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

Чорний канадський вовк, що живе на Міжгірщині, може важити до 62 кілограмів

Вовки стали першими мешканцями екопарку. Наразі тут можна побачити сірих степових, карпатських, чорних канадських та білих полярних.

Господар «Долини вовків» Юрій Тюх у захваті від устрою життя цих хижаків, порядку, який панує у вовчих родинах. Він охоче розповідає, як тварини харчуються. За його словами, першою їсть самиця, далі самець несе їжу вовченятам, і лише відтак їсть сам. У дикій природі вовки також завжди піклуються про своїх і ніколи не залишають їх напризволяще.

Але на волі далеко не в усіх тварин життя було безтурботним.

Одразу цілий виводок малюків торік забрав до себе Юрій у Великому Березному, де браконьєри застрелили їхніх батьків. Дитинчат довелося чоловікові викупити, аби врятувати їм життя. Тоді малюки були ще навіть сліпими. Завдяки доброму серцю закарпатця вижили вони всі. Зараз цим трьом бешкетникам по 8 місяців.

Живуть вовки у великих вольєрах. Видно, що привчені до людей. При наближенні гостей, наче собаки, махають хвостами. Поводяться не агресивно. Особливо цікавими є чорні. Вони найбільші, просто вражають розмірами. Такі вовки можуть важити до 62 кілограмів, це стільки ж, скільки вівчарка. У них довгі лапи, широка морда із «бакенбардами», очі жовтого кольору.

Тож які тварини там найбільш унікальні? Чим цікаві полярні вовки? Як поводиться король звірів?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 квітня.

zakarpatpost.net