Закарпатець побив співмешканку і задушив подушкою, бо приревнував

А після цього вирушив до поліції, щоб повідомити про вбивство

У Мукачівській відділ поліції було доставлено чоловіка, якого зі слідами крові на одязі затримали працівники Управління, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

54-річний мукачівець, який уже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та розбій, пояснив правоохоронцям, що близько 2 години ночі посварився з 44-річною жінкою, разом з якою жив. Зрештою конфлікт переріс у бійку. За його словами, він у спальні кілька разів вдарив її кулаками по голові, в область обличчя, шиї та тулуба. Від цього жінка втратила рівновагу та впала на ліжко. Але чоловіка це не спинило. Навпаки. Він розлютився ще сильніше і йому хотілося ще сильніше втамувати лють. Тож він схопив подушку і накинувся з нею на жінку, яка лежала… й почав душити, приклавши її до обличчя, перекривши тим самим доступ повітря до дихальних шляхів. Тримав подушку щільно двома руками до тих пір, поки жінка не перестала подавати ознак життя.

За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок механічної асфіксії від закриття отворів рота та носа.

Батько вбитої жінки розповів, що він від самого початку був проти такого «зятя», що раніше неодноразово мав проблеми з законом, але дочка хотіла з ним жити. Він стверджував, що востаннє тяжкий злочин чоловік вчинив щодо його молодшої дочки, але родина його вибачила.

Під час судового засідання свою провину мукачівець визнав та розповів, як все відбувалося.

«23 червня 2017 року опівночі  між нами зі співмешканкою виникла сварка. Під час конфлікту я  наніс їй декілька кулаками. Після цього схопив подушку, приклав до її обличчя і почав душити. Зупинився тільки після того, як вона перестала чинити спротив», – наголосив він.

При цьому закарпатець зазначив, що не мав на меті вбивати жінку. За його словами, побачивши, що його вона не подає ознак життя, вийшов з додому і направився до поліції, щоб повідомити про злочин.

По дорозі зустрів правоохоронців і справді зізнався у всьому.

Нещодавно суд поставив крапку у цій справі, засудивши мукачівського ревнивця до дев’яти років і шести місяців позбавлення волі.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net