Як закарпатські газетолюби Нора, Нео і Зак ділять між собою «Неділю»

14 лютого, на день закоханих, у домашньої улюблениці журналістки газети «Неділя Закарпатські новини» з’явилися на світ чотири песика німецької вівчарки. На жаль, один з них невдовзі помер, але інші троє милих пухнастиків ростуть, кожен день навчаються чомусь  новому та бавляться між собою, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Ще коли вони були сліпими, малюки чомусь любили йти спати на газету «Неділя Закарпатські новини», хоча їхнє велике «ліжечко» було застеленим спеціальною м’якою та приємною на дотик  матерією. Напевно, газета їм подобалася з народження, адже діяла на них заспокійливо. Звичайно, усе  це звучить дивно, але в нас є підтвердження – близько п’яти десятків фотографій.

Справа в тому, що газету хазяйка розстеляла  їм спочатку лише у якості експерименту, але згодом побачила, що малятам вона дуже до вподоби, тож почала регулярно приносити у собачий будиночок «Неділю». І результат, на подив, був завжди одним і тим же. Цуценята повзли на запах паперу, простягалися  і засинали.

Потім, коли вони почали пити не лише материнське молоко, але й їсти сухі корми, ґаздиня навчила їх визбирувати їжу саме з газети. І тепер, коли ця трійця бачить «Неділю», простелену посеред їхньої кімнати, одразу сідає біля неї і чекає, коли їм перепаде щось смачненьке. До речі, вони вже розуміють команди: «Сидіти», «Фу», «Чекати» та інші.

Аби малюки не сумували, господарі подбали, аби вони мали, із чим розважатися. Тож  бавляться вони не лише спеціальними собачими іграшками, але й із великим задоволенням носять у зубах газету. Звісно, такі забави нерідко закінчуються тим, що папір вони розривають, бо не можуть поділити «Неділю» між собою. Спостерігати за такими поєдинками завжди дуже весело і цікаво.

Найбільшою із усіх газетяркою є Нора. «Неділю» вона відстоює із особливим азартом, як свою особисту власність і за неї готова навіть вкусити свого найбільшого братика Зака, який у справі перетягування газети є її найбільшим конкурентом і не меншим газетярем. Із «Неділею» в зубах ці двоє можуть почубитись, а потім кожен іде гризти свій, законно відкушений шматок.

Напевно, вони могли б стати хорошими собаками-листоношами і приносити господарям газети з поштової скриньки. А що. Поштові голуби є, тож чому б не стати поштарями німецьким вівчаркам. Тим більше що ці собаки вважаються найрозумнішою породою у світі. Вони відважно ідуть разом із бійцями і на війну, і злочинців затримують, і кордони захищають, і нелегалів, і вибухівки, і наркотики шукають, і загублені чи вкрадені речі знаходять. Тож чому б їм не зайнятись благородною справою – доставкою улюблених видань своїм господарям.

Найменший із цього виводку Нео. Це дуже своєрідний песик, який має ще й другу кличку – Біженець. Ще зовсім крихітним він не любив сидіти на одному місці і завжди намагався втекти з ящика, в якому разом з мамою-Ритою знаходилися в перші дні після народження  всі малюки. Як тільки в нього відкрилися очі, Нео одразу ж почав досліджувати приміщення, в якому живе з братом та сестрою, і завжди залізав у всі закутки, аби детальніше вивчити все, що його оточує. Тепер він добре знає абсолютно кожну найдрібнішу деталь у собачому будиночку і більше нікуди не втікає. А ще у цього малюка найкращий із усіх нюх. Він був би добрим пошуковиком. Цуценя найкраще з усього виводку знаходить заховані предмети і просто обожнює бавитися в схованки.

Утім не все так райдужно у цих безтурботних малят. Коли їм було два тижні, із Норою трапилася прикрість. Вона поламала лапку. Її мама випадково на неї наступила, тож протягом цілого тижня їй доводилось ходити з гіпсовою пов’язкою. Утім вона швидко до неї звикла і навіть у цей період була дуже грайливою та активною, як справжня дама, хитро тягала за хвіст брата Зака та першою примощувалась біля Ріти, коли хотіла попити материнського молока.

Маленький богатир Зак – найбільших із усіх цуценят. Він відчуває свою перевагу і під час ігор може повалити на підлогу як сестру, так і трохи меншого за себе брата. Пухнастень схожий на плюшевого ведмедика, особливо після того, як наїсться і ліниво розляжеться відпочивати. Тоді його краще не чіпати, бо він все одно не реагуватиме.

Мама малят Рита завжди стежить за порядком у своїй собачій родині. Коли хтось занадто виявляє ініціативу і бешкетує, може покарати – загарчати або навіть вкусити. Звісно, робить вона це обережно, але цуценятам і цього досить.  Сини та донька її слухають і одразу ж ідуть пеститись, лижучи маленькими язичками її дорослу морду.

Загалом Рита – мама досить сувора, але справедлива. Вона і бавиться зі своїми дітьми, і одночасно навчає їх тонкощам життя. Розумна вівчарка вже багато що бачила на своєму шляху, тож набуті знання залюбки передає дітям, які теж повинні вирости справжніми чемпіонами, адже їхня мама – дворазова переможниця всеукраїнських виставок, а батько Арчібальд – багаторазовий чемпіон європейських.

«Недільні» цуценята теж із кожним днем стають розумнішими. Крім того, вони дуже милі і привітні до людей. Своїх хазяїв, напевно, вони будуть любити дуже віддано, адже з’явилися на світ у особливий день – День святого Валентина.

Хочеться тільки, щоб у кожного з них була хороша родина, щоб вони були оточені любов’ю і турботою.

А як стати щасливим господарем одного з унікальних «недільних» цуценят, можна дізнатися, зателефонувавши за номером: (068) 08-26-952.

zakarpatpost.net