Закарпатець порізав дружині шию та обличчя. Кликав з собою до річки і не вбив лише тому, що з’явилися свідки

Мешканець Свалявщини вже мав судимість за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Чоловік любив пускати в дію кулаки і йому було байдуже кого бити. Міг здійняти руку й на дружину. Такий агресивний норов жінка витримати не могла, тож розлучилася з ним, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

Однак екс-благовірний все одно час від часу навідувався до неї в гості. Хоч бачити його в жінки не було ніякого бажання, але з візитами вона якось мирилася. Звісно, такі відвідини її не радували, адже іноді вони закінчувалися побоями.

Того дня Андрій (з етичних міркувань імена замінено) прийшов до Галини п’яним. Було близько 21 години. Чоловік був у поганому настрої, тож одразу ж зчинив сварку з колишньою дружиною. Але словесними перепалками він не обмежився – приставив до шиї Галини ніж та погрожував її вбити. Жінка справді злякалася за своє життя.

Невдовзі Андрій справді почав розмахувати перед нею гострим лезом. У результаті цього поранив декілька разів її обличчя та шию.

На суді чоловік свою провину визнав частково та пояснив, що прийшов до Галі, бо хотів побачити дітей.

«Між нами виникла сварка, я залякував її. Потім  силоміць змусив жінку вийти на подвір’я, де продовжував погрози і декілька разів подряпав ножем їй шию та обличчя», – запевнив він.

Галина ж переконувала, що колишній чоловік щоразу у стані сп’яніння зчиняв скандали, бив її по погрожував вбивством.

«Того разу він добряче хильнув і прийшов до мене, – зізналася вона. – Вдома затіяв сварку. У руці тримав ніж, яким обіцяв мене зарізати. Згодом змусив мене вийти на подвір’я, де продовжував розмахувати ножем, вимагав, щоб я пішла з ним до річки, сказав, що вб’є мене. Однак неподалік знаходиться залізнична станція, на якій були пасажири. Тільки це врятувало мене від смерті, бо вони могли бути йому непотрібними свідками. На подвір’ї Андрій наніс мені  декілька ударів ножем по обличчю та шиї».

Слова Галини підтвердив і син. Побачивши матір із закривавленим обличчям, хлопчик викликав поліцію.

Дії Андрія суд кваліфікував як погрозу вбивством та нанесення легких тілесних ушкоджень і призначив покарання у вигляді двох років і шести місяців позбавлення волі.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net