Які найвідвідуваніші туристичні місця в Закарпатті були в 2018 році

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Чи можете сказати, який об’єкт у області є найвідвідуванішим? Може, відгуки якісь залишають…

От прямо най-най – це складно. Синевир, Говерла, замок в Ужгороді, місто Ужгород в період цвітіння сакур, центр Європи в Діловому, Колочава, Невицький замок чи той же Мукачівський – напевно серед цього ряду є найбільш відвідуваний. Але їм у спину починають дихати гастрономічні родзинки.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук заявив, що в Україні немає жодного об’єкта, який би відповідав міжнародним стандартам. Це – дійсно так?

Михайло Іванович – досвідчений і досить практичний фахівець, аби робити оцінки на ринку в туризмі. Зважаючи на специфіку його роботи, треба розуміти, в якому ключі звучала така заява. Він здається говорив про проекти державно-приватного партнерства, які б могли відповідати класичному розумінню такого механізму співпраці влади та бізнесу. Якщо аналізувати цю його роботу, то напевно я з ним повністю згоден: Михайло Іванович координує питання ДПП у Мінекономрозвитку і справді багато аналізує та намагається ініціювати зміни в законодавстві для того, аби такі проекти з’явилися.

zakarpatpost.net