Site icon zakarpatpost.net

Як закарпатець лемура кропом годував

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» побував у Києві у сімейному зоопарку «Лемур».

Місце – справді унікальне. Живуть у ньому маленькі звірята – як дикі, так і домашні тварини. До них навіть можна увійти у вольєри з інструктором, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Надзвичайно цікавими є маленькі міні-кози. Оскільки в кози тиждень як народилося козеня, до неї відвідувачів поки не пускають. Але це – тільки тимчасово.

А от міні-овечок можна було навіть погладити. Вони відсотків на 60 менші за тих, до яких ми звикли. Загородження з ними стилізовано під гірський інтер’єр, а самі вони безтурботно дивляться на гостей.

Міні-свині ж – піги, як і всі їхні ліниві родичі, спали і навіть не глянули на нас.  Їм було затишно в будиночках, тож вони навіть не підвелися.

Лемур, на честь якого й названо міні-зоопарк, поводився, мов справжній господар. Його годівницю у вальєрі підвішено, тож з висоти він гордо поглядав на відвідувачів і навіть влаштував їм ціле шоу. Справа в тому, що він дуже любить кріп, тримає його в лапках, як людина в руках, застрибує на плечі гостям, не дозволяє себе чіпати, коли їсть. Тож цього разу він вирішив смачно поласувати зелениною. Але вона випала з його лапок. Отже, він опустився на підлогу, підняв кріп і знову взявся за поїдання улюбленого делікатесу, але вже не на своєму підвищенні, незважаючи на те, що в його будинку були гості. Загалом лемур любить овочі і фрукти, може видавати різні незвичні звуки й більшість часу проводить на висоті, адже в дикій природі ці тварини живуть на деревах.

Є ще в сімейному зоопарку і черепахи, і єноти, і декоративні кролики, і білочки, і їжачки,  і морські свинки, і сурікати, і шиншили, і ящірки, й навіть скунс.

Основною своєю місією господарі вважають збереження популяції рідкісних тварин і формування екологічно правильного мислення гостей. Саме тому з тваринами відвідувачам можна контактувати. Крім того, там можна почути багато цікавих історій про жителів зоопарку. Тварини тут усі ручні і не бояться людей. Вони залюбки можуть розважати дітей. До того ж власники «Лемура» часто проводять різні акції для малюків із обмеженими можливостями, допомагаючи їм пізнати радість життя через комунікацію зі своїми підопічними.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net

Exit mobile version