АНОНС. Як закарпатцям правильно вживати найсмердючіший у світі фрукт

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує  вражати та знайомити закарпатців із незвичними фруктами. Зараз на ринках та в магазинах їх дуже багато. Утім є один такий, що особливо привертає увагу.  Схожий він на великого колючого їжачка. Ось саме це «чудо природи» носить незвичайну назву – дуріан.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Привозять його із Тайланду, а коштує один такий екзот 4 тисячі гривень.

На сьогоднішні відомо про 34 види дуріана, щоправда, не всі вони придатні для вживання. Їстівними вважаються лише 9. У більшості випадків вони наділені настільки неприємним запахом, що плоди не можна проносити в літак, громадський транспорт, готелі та в громадські місця.

Дуріан має або круглу, або довгасту форму, досягає в діаметрі до 20 сантиметрів. Поверхня плоду покрита великими щільними шипами. Насправді вони не для краси, а для захисту від тварин. Фрукт  досить великий, може важити до 8-9 кілограмів. Забарвлення в нього світло-зелене або жовте.

Усередині екзота знаходиться їстівна м’якоть, яка може бути будь-якою на колір (починаючи від білого і закінчуючи ніжно-рожевими тонами). Розрізавши плід, в ньому можна побачити 5 відділів, приблизно однакових за розмірами. В одному з них дозріває насіння, а решта заповнені їстівною м’якоттю.

Коли дозріває плід? Як пояснити появу специфічного аромату? Чим він корисний?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 квітня.

zakarpatpost.net