Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: у квітковому антуражі, турботі про ближнього і без жодного слова про політику…

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Оскаженіла піар-гонитва за місцем у першому кріслі країни остогидла, схоже, усім, окрім тих, хто отримує за неї гроші сьогодні і воліє продовжувати це робити після перемоги свого роботодавця! Попри заангажованість центральних ЗМІ, біснуватість соціальних мереж, тиждень на Закарпатті можна вважати таким, що пройшов на позитиві. А може, утомлений негативною інформацією мозок та розхитані агресією емоції фіксують саме ті події, які дарують оптимізм. Попри все…

Виборча дуля в закарпатській кишені

Результати першого туру виборів президента України на Закарпатті здивували багатьох

Традиційно найзахідніша область показала низьку явку: цього разу найнижчу в державі – 47%. Серед пояснень переважають відомі: чимало закарпатців на заробітках, наявна значна частка сектантів, які не беруть участь в голосуванні, аполітичність краю. Не сприяла активності виборців і млява виборча кампанія, яка в області хіба що сколихнулася одноденним приїздом чинного президента і кандидата Петра Порошенка та таким же хапливим візитом Юлії Тимошенко. Все інше закарпатці спостерігали з білбордів, екранів та гаджетів. Виборчі перегони на Закарпатті проживалися віртуально.

Настрої перед другим туром 

Ані жодної миті не сумнівався і не сумніваюся у перемозі П.Порошенка. Події останнього тижня тільки зміцнили ці настрої. Його недоліки є продовженням його чеснот і навпаки. Проте й досі не бачу нікого іншого, хто міг би так жорстко і головне результативно відстоювати інтереси України на міжнародній арені. Якщо у другій каденції він перенесе цей досвід ще й на внутрішню сферу і справді стане гарантом Конституції для всіх співвітчизників, це буде саме те, чого можна чекати від такої високої посади.

Шоу «Інтуїція» починається

Колись давно у фейсбуці я зустрів одну геніальну картинку. Автомобіль, певно на закарпатській дорозі, зупинився перед безліччю заповнених дощовою водою ям. Картина, добре відома усім водіям, – нічого геніального у ній нема. Навпаки – трагедія! Адже якщо я минулого тижня їхав із Іршави до Сваляви через Довге аж дві години, і це у суху погоду, то геніальними можу назвати тільки злодіїв при владі, яким удається дурити народ і мене особисто уже майже тридцять років: обіцянок багато – змін нема. А коли довіра до влади у людей вичерпується повністю, коли десь там нагорі міняють одного начальника чи голову адміністрації – і все починається спочатку, по колу… Бо новий ще нічого не обіцяв. Рано чи пізно це набридає. І злить.

Чи був Лаборець господарем Ужгородського замку 

Зараз точиться дуже багато суперечок про те, які народи населяли в давнину територію Закарпаття, чи ці землі належали Київській Русі, чи входили до складу якоїсь іншої держави. Звісно, в історії більше міфів, ніж правди, тож сліпо вірити всьому сказаному не можна.

Перший в Ужгороді жебрак був знатною особою і став ковдошом через алкоголь та жінок 

За що циганка Ілдіка прокляла Іштвана Робака

Жебраки для Ужгорода – не щось нове, вони були в нас давно, навіть чотири століття тому. Виявляється, ця  професія для столиці Закарпаття певною мірою навіть історична.

Як проходять весілля без чоловіків, коли до закарпатських дітей приходять єдинороги та чому весільні фуршети на 20 персон – найкращі

Ангеліна Химич: «У мене є клієнти, які  завжди замовляють щось особливе»

Весільний бізнес – справа  дуже цікава, вигідна і завжди актуальна, адже закарпатці – переважно люди традицій, а тому вступають у законний шлюб і одружуються. При цьому кожна пара хоче, аби день весілля був особливим, кращим, ніж у інших.  Але ті, хто причетний до сфери організації та проведення свят,  добре знають, скільки треба попрацювати, аби молодята і гості залишилися задоволеними.

Чоловік наздогнав дружину, схопив за волосся, повалив на підлогу й почав щосили гамселити по всьому тілу

Він її мало не вбив, а вона на суді просила його помилувати 

Закарпатці гамселять своїх дружин мало не до смерті, особливо напідпитку, а вони спочатку звертаються до правоохоронців, а потім пробачають домашніх тиранів… і продовжують жити з ними й далі, ніби нічого й не трапилось.

За смерть пастуха закарпатця засудили до 200 годин громадських робіт

Страшний випадок трапився на Рахівщині, у селі Богдан. Під час випасання худоби там посварилися двоє чоловіків. Конфлікт закінчився загибеллю одного з них.

Закарпатець вдарив матір по голові лопатою, бив кулаками, а потім пішов за сокирою, щоб відрубати їй голову

Коли жінка впала, викрутив їй руки та бив далі, а потім затяг на кухню та продовжив знущання 

Часом діти поводяться зі своїми батьками не просто неналежно, а по-хамськи, застосовуючи проти найрідніших людей не просто словесні образи, а силу. І далеко не завжди такі конфлікти закінчуються примиренням. Часом фінал надто плачевний. На жаль, випадки фізичного насилля у родинах далеко не поодинокі. Як правило, трапляються такі інциденти після вживання алкоголю.

Чому в Мукачеві на спортмайданчику чоловік побив школяра

Заступився за сина чи приборкав хулігана?

Скоріш за все, жоден з батьків не став би безмовно спостерігати, як хтось ображає його дитину. Тож поведінка мукачівця була логічною. Однак чи слід було вдаватися йому до побоїв? Може треба було викликати правоохоронців, спочатку просто спинивши нападника?

Монах сказав: «Я серцем відчуваю, що невістка любить вашого сина. Крім того, у неї під серцем дитя!»

Деколи матері намагаються нав’язати дітям власні думки і псують їм життя. Особливо це погано, коли мова йде про вибір партнера. У такому разі можна зіпсувати людині долю. І не раз траплялися випадки, коли син чи донька слухали матір а потім відчували себе нещасними.

Жінка народила дитину, всередині якої була ще одна дитина – її близнюк

Дівчинка народилася з частково сформованим близнюком, що ріс всередині її шлунка. Крихітний близнюк не мав мозку та серцебиття.

Те, що жителям узбережжя здалося уламком корабля, виявилося рідкісною рибою

Рідкісна риба-місяць, знайдена на березі ріки Мюррей (Південна Австралія), була настільки масивною, що люди, які її знайшли, сприйняли її за уламок корабля.

Малюк прожив п’ять днів на самоті без їжі та води

Дворічного «Мауглі» було знайдено живим і здоровим в гірському регіоні, після того як він провів п’ять днів без їжі та води.

Як закарпатська Анця – жона-огинь – на шпагат у 79 году рішила сісти

Прочитала баба Анця в газеті «Неділя Закарпатські новини», яку син регулярно передплачує уже 15 років, що в Ужгороді проводиться набір на курси йоги, які буде проводити інструктор аж із Індії. Чула вона щось про це, але не дуже розуміла. Тож вирішила попросити онучку загуглити якусь інформацію

Лікарі врятували життя пацієнту за допомогою 15 банок пива 

Лікарі закачали п’ять літрів пива в живіт пацієнта, відчайдушно намагаючись врятувати його життя, коли він лежав без свідомості на лікарняному ліжку.

Ужгород – сакурова столиця України

Давня легенда сповіщає, як Ужгород став сакуровою столицею України та Австро-Угорщини

Цієї весни Ужгород б’є рекорди. Сакурові тури найдорожчі з усіх весняних, які пропонують оператори в Україні. Якщо середня вартість поїздки з Києва до інших квіткових цікавинок коливається в межах 1800-2500 гривень, то до сакурової столиці – 3800-4200 гривень.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 квітня.

zakarpatpost.net