Закарпатці можуть поласувати джекфрутом, який має протиракові властивості та позитивно впливає на потенцію

Стільки екзотів, як зараз, у нас не було ніколи. Утім про більшість із них багатьом майже нічого не відомо, або відомо дуже мало. Тому газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує розповідати закарпатцям про найцікавіші фрукти, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Зараз мова піде про джекфрут. До нас його привозять із Тайланду, але батьківщиною вважаються  Індія і Бангладеш.

Джекфрут вважається близьким родичем хлібного дерева, але не такий популярний через те, що його шкірка має неприємний запах. Вирощують ці дерева не лише заради урожаю, але й заради деревини. З них роблять переважно меблі.

Цікаво, що плоди цього джекфрута є найбільшими з усіх, які взагалі ростуть на деревах. Вони мають овальну форму і в діаметрі можуть досягати від 20 до 110 см. Ці гіганти можуть важити приблизно 35 кг і нагадують диню. На товстій шкірці можна побачити виступи,  схожі на колючки. Колір недостиглого фрукта зелений, але в залежності від ступеня стиглості він переходить в коричнево-жовтий. В плодах є багато дольок, ніби в гранаті, але набагато більших розмірів, в яких міститься солодка м’якоть жовтого кольору, а також по насінині.

Плоди джекфрута дуже корисні,  тому фрукт знайшов застосування в рецептах народної медицини. Оскільки він є низькокалорійним  і до його складу входить велика кількість вуглеводів, фрукт рекомендують вживати в період схуднення і для підтримки ідеальної форми.

Фрукт відноситься до протиракових, адже до його складу входить фітонутріентан – речовина, що допомагає  захистити організм від багатьох хвороб.

Джекфрут має і омолоджуючу дію, тож при регулярному вживанні можна помітити позитивні зміни на стані шкіри.

Плоди сприяють також збільшенню циркуляції крові, зміцнюють кістки і допомагають підтримувати зір в нормальному стані, а найголовніше – підвищують чоловічу потенцію.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net