АНОНС. Закарпатська жона-огинь: у 79 году – на шпагат!

Прочитала баба Анця в газеті «Неділя Закарпатські новини», яку син регулярно передплачує уже 15 років, що в Ужгороді проводиться набір на курси йоги, які буде проводити інструктор аж із Індії. Чула вона щось про це, але не дуже розуміла. Тож вирішила попросити онучку загуглити якусь інформацію, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Інструктор з йоги навчає врівноваженості, – почала читати онучка, але стара її зразу перебила.

«О! Есе мені  треба. Дідо каже, што дуже м нервозна, хоть ми нерви мало пудлічит. Што ще там пише?»

«Бабко, ото не дохтор, оби лічив. Пише, што учит духовних та фізичних практик…»

«Духовних? Ото майже як наш пуп у церкви. Майже тот інструктор старий челядник, із довгов сідов бородою і великим черевом».

«Є тут один такий на картинці, – уже онучка перебила бабу. – Лише без черева і файно виглядає. Садхгуру його звати. Недавно був даже  у Кийові. Ун тоже із Індії. Лем есе дуже крутий! Пише, ож ун йогін і містик, а не інструктор і не тренер.

«Ото, майже, як наш Епіфаній. А інструктори просто як попи», – зробила баба Анця свої висновки, усе ще нічого не розуміючи. А онучка продовжила:

«Дальше пише, вот што: «Він заснував «Фонд Іша» — благодійну організацію, яка проводить програми йоги по всьому світу. Просвітління до нього прийшло у віці 25 років».

«Сятивбися. А мені уже 79, а я ще досі не просвітліла. Хіба што посвітліла, тоєсть посіділа. Но ти мені найди, што туй йоги у вароши будут люди учити ліпше».

«Різні фізичні практики, що роблять тіло гнучким, пластичним і слухняним, комбінації усяких режимів – як силових, так і гнучкості, координації, реакції, балансу, роботи із диханням, мускулатури… та багато іншого».

«Йой, як розумно написали. Так што нич не понялам. Короче, научуся тепер на шпагат сідати. Вот діда удивлю! І не лише діда! Хоть кому очи на чоло улізут! Може си й любаса нового найду!  – задумалася стара. – Но дякую ти, дитинко. Іду ся і я запишу».

Внучка усміхнулася і вийшла з кімнати, а баба Анця поринула у роздуми.

Що ж відбувалося далі? Чому баба захотіла на шпагат сісти і чи сіла?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 квітня.

zakarpatpost.net