Закарпатець схопив дружину за волосся і товк кулаками, душив її та розбив їй ніс

Рідні стверджували, що поки він був на заробітках, вона зустрічалася з іншими 

Чому закарпатці, розлучившись, продовжують жити разом? Виправданням не можуть бути ні діти, ні спільне майно, бо якщо між людьми виникли непорозуміння, потрібно кожному починати окреме життя. Розбиту тарілку, як кажуть, не склеїти. І часто такі стосунки нагадують життя після смерті. Тобто не просто між колишнім подружжям взаємини не ладяться. А доходить до рукоприкладства, насилля, катувань і навіть нерідко все закінчується фатально, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

На щастя, ніхто не помер, але мешканець Виноградівщини регулярно знущався над екс-дружиною. Утім вона чомусь при цьому не виганяла його з хати. Щоправда, двічі до правоохоронців через побої таки звернулася.

Усе почалося у серпні два роки тому. Тоді Андрій (із етичних міркувань імена замінено) відгамселив Світлану прямо у спальні на ліжку. Було близько півночі. Вона лягла вже спати. А він підійшов до неї, схопив обома руками за волосся та почав товкти кулаками у плечі та груди.

Наступні криваві розбірки чоловік влаштував також у спальні у листопаді. Дружина так само лягла на ліжку спати. А він схопив її  долонями рук за шию та почав стискати, після чого тричі вдарив чолом у ніс.

Утім Андрій героєм був лише зі Світланою. Оскільки жінка звернулася до поліції, йому довелося відповісти за свої дії перед законом.

Проте свою провину чоловік не визнав. Більше того, він намагався обдурити суддів, стверджуючи, що жінку не бив взагалі.

«У серпні разом з колишньою дружиною ми відпочивали на Тисі в колі своїх родичів. Там протягом цілого дня вживали алкоголь. Між нами на річці виник конфлікт через те, що вона почала палити. Я зробив їй зауваження. Схопив її за руку. Однак у сутичку втрутився мій брат, після чого сварка припинилася. Повернувшись додому близько 23 години, ми знову посварилися через те, що вона курить. Ми голосно сперечалися.  На крики до спальні зайшли діти. Після цього ми заспокоїлись і більше не сварилися. Світлану я не бив», – запевняв він.

Щодо іншого конфлікту, то Андрій також перекрутив факти на власну користь.

«Тоді я повернувся із-за кордону, де був на заробітках. Приїхав з метою відсвяткувати день народження дочки. Того дня до нас додому завітало троє невідомих мені людей. Вони прийшли до Світлани. Через це між нами виникла сварка. Проте тілесні ушкодження я їй не наносив», – переконував чоловік.

Звісно, у Світлани була власна версія того, що трапилося між нею та Андрієм. Ось що вона засвідчила на суді:

«2 серпня ми з друзями відпочивали на річці. Між нами з колишнім чоловіком виник конфлікт, однак втрутилися друзі – і ми перестали сваритись. Наступного дня ми разом з чоловіком повернулися додому з бару. Зайшовши в хату, я пішла до спальні і лягла відпочивати. За декілька хвилин в кімнату зайшов Андрій. Він схопив мене за волосся. Я піднялася, авін тричі вдарив мене в груди. Від болю я почала кричати. На галас до кімнати увійшла донька. Наступного дня я пішла в поліцію і написала заяву  про побиття. Інша подія трапилась 29 листопада. Напередодні Андрій повернувся з заробітків. На той час дочці виповнилося 5 років, тож ми вирішили відсвяткувати подію в кафе. Запросили хресного батька – священика – та його дружину. Під час застілля між нами з Андрієм виникла сварка. Тож він відмовився розрахуватися за вечерю. Заплатив гроші лише на прохання батюшки. Після цього ми поїхали додому. Вдома конфлікт продовжився. У результаті чоловік стиснув руками мою  шию і наніс декілька ударів головою в область носа. Вирвавшись від нього, я побігла до сусідів. Наступного дня звернулася із заявою до правоохоронців», – наголосила жінка.

Як з’ясувалося, Андрій був не першим чоловіком Світлани. Від попередніх стосунків у неї була старша донька. Саме вона того дня, коли вітчим лупасив матір  у спальні, й увійшла до кімнати. Дівчина на суді пояснила, що пішла на звуки галасу і побачила на власні очі, як Андрій б’є Світлану. Також вона запевнила, що після її появи на порозі конфлікт припинився.

Свідком іншого випадку, коли чоловік гамселив дружину, стала їхня спільна молодша донька. Вона наголосила, що близько півночі почула, як батьки почали сваритися, спустилася на перший поверх, де побачила, як батько наносив тілесні ушкодження матері.

«Наніс близько двох, трьох ударів, – стверджувала дівчинка. –  Після цього до нас приїхав дядько Діма (брат Андрія) і не залишав будинку, поки мама не поїхала на роботу».

Проте причину сварок дитина не знала.

Своє пояснення конфліктам мав Дмитро. Він переконував, що поки Андрій їздив на заробітки, Світлана йому зраджувала. Дивна в нього була логіка. Адже подружжя давно розпалося. Тож навіть якщо у жінки хтось був, зрадою це не вважається.

«Брат був хорошим чоловіком та батьком. Піклувався про сім’ю, їздив на заробітки, щоб утримувати родину. Однак  його дружина в цей час зраджувала йому. В те, що Андрій міг побити Світлану – не вірю!» – сказав він на суді.

Та все ж провину Андрія було доведено. І суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Звісно, такі гроші – не громадські роботи, не реальне позбавлення волі. Тож чи зробить собі висновки молодик – зараз залежить лише від нього.

А прояв його неприборканої сили, що свідчить також про неповагу до дружини, фактично міг мати і більш плачевні наслідки, якби в конфлікти щоразу хтось не втручався і не спиняв гарячий норов та агресію чоловіка.

Тепер, можливо, Світлана нарешті зробить висновки і з’ясує для себе, чи варто продовжувати жити з колишнім чоловіком після розлучення… тим більше що від нього їй щоразу добряче діставалося.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net